Home Archiwum aktualności Obiad Weselny Warszawa okolice

Obiad Weselny Warszawa okolice

Email Drukuj

Obiad Weselny w Polnej Róży...

Witamy w sali Bankietowej Polna Róża mieszczącej się w miejscowości Łajki, około 20 km od granic Warszawy w stronę Zalewu Zegrzyńskiego.

Obecnie znajdują się Państwo na jednej z naszych podstron, zapraszamy na stronę główną  www.polnaroza.pl znajdą tu Państwo ofertę oraz zdjęcia z imprez.

Nasza sala Powstała po to by każde przyjęcie było wyjątkowe i idealne.

Zapraszamy na Łajski ulica Polna 11

Koszt obiadu weselnego z trzema daniami gorącymi i sześcioma zimnymi to około 100 żłotychQ\!.

Zapraszamy..

 

Alternatywą dla osób które nie są zwolennikami tradycyjnego wesela z mnóstwem jedzenia, alkoholu i zabawy do świtu polecamy alternatywę jakom jest obiad Weselny. Z Reguły jest to kilkugodzinna impreza w pigułce zawierająca to co w weselach jest najlepsze. Takiego rodzaju impreza powinna zawierać co najmniej trzy ciepłe posiłki, kilka dań zimnych, tort, oczywiście napoje zimne i gorące oraz ciasta. W naszej Sali ten zestaw wygląda na ogół następująco: na początek rosół, krem z pomidorów lub inna lekka i neutralna zupa. Następnie danie główne, z reguły polecamy danie z drobiu ponieważ jest na tyle uniwersalny że nawet osoby nielubiące drobiu z reguły są w stanie go zjeść. Po drugie dla tego że z pośród wszystkich mięs najwięcej osób preferuje drób ze względu na jego lekkość. Może to być filet indyka w jabłkach smażonych na miodzie gryczanym, może być udko z farszem mięsnym i warzywami grillowanymi, pierś z grilla, zawijas z kurczaka i boczku. Danie takie podajemy w półmiskach w ilości większej około 30% od ilości gości. Pozwala to osobom głodnym zjeść porcję dodatkową. Nigdy nie zdarzyło się żeby dań zabrakło, porcje są duże i smaczne. Po takim obiedzie wszyscy są najedzeni. Dania zimne przez czas imprezy stoją w stole. Standardowe dania zimne to: wędliny, pasztet, rolada z kurczaka dekorowana owocemi, nóżki drobiowe i sałatka grecka. Taki dobór dań zimnych powoduje że każdy znajdzie coś dla siebie. Uzupełnieniem tego rodzaju menu są oczywiście ciasta, ewentualnie tradycyjny tort. Obiady Weselne w odróżnieniu od tradycyjnych wesel odbywają się na ogół przy alkoholu niskoprocentowym. Przy wódce ciężko jest zakończyć imprezę po kilku godzinach. Odpowiednim rozwiązaniem muzycznym jest dj i wodzirej zamiast tradycyjnej orkiestry. Tak zorganizowany obiad Weselny to miło spędzone chwile dla gości oraz stosunkowo niewielki wydatek dla organizatorów.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Menu wigilijne.

Dania zimne:
- tradycyjny śledź w cebuli z kroplą oliwy,
- śledź w salsie meksykańskiej,
- Ryba faszerowana po polsku,
- ryba w galarecie,
- sałatka jarzynowa,
- sałatka gracka,
- pomidor z mozzarellą,
-Jajka z tuńczykiem.

Dania gorące:

- Barszcz z uszkami z farszem pieczarkowym,
- Pierogi z kapustą i pieczarkami,
- Filet z tilapii w sosie koperkowo cytrynowym z surówką i ziemniakami.

Deser:
-Szarlotka z bitą śmietaną.

Kolacja uroczysta:

- Kurczak faszerowany szpinakiem,
- Indyk w winie z dodatkiem wiśni,
- Rolada z ryb morskich ze szpinakiem i czarnymi oliwkami,
- terina warzywna z salsą pomidorową,
- Wędliny,
- Sałatka grecka.

Dania gorące:
- Solianka (zupa z wędzonką, oliwkami i papryką)
- krem z dyni z zacierkami
- pierś z kurczaka z grillowanymi warzywami,
- Pierogi ze szpinakiem w cieście pomidorowym z pomidorkami i oregano,
Lub:
- Krem z pieczarek,
- karkówka w sosie bartnickim (miodowo-piwny)
- Warzywa grillowane z sosem czosnkowym i diabelskim.

Sala weselna Polna Róża to alternatywa dla dzisiejszych domów weselnych. Jesteśmy dynamiczni, nowatorscy, nowocześni i zafascynowani swoją misją. Każda impreza to dla nas zaszczyt i wyzwanie a nasi goście traktowani są jak jedyni na świecie. Zapraszamy.

 

Dania zimne:

Sałatka caprese – klasyczne danie z kuchni włoskiej bez którego nie może się odbyć żadne przyjęcie, mix pomidora i mozzarelli polany oliwą bazylikową z orzechami pinii.

Carpaccio wołowe – surowe wołowina, podawana z parmezanem oliwą z oliwek i oliwkami

Roladki z szynki- Drobna przystaneczka z szynki włoskiej z rukolą i serkiem Philadelphia

Tatar z łososia- podawany z surowego marynowanego łososia z oliwą z oliwek i kaparami oraz masą dodatków

Rolada z łososiem- fantazyjna roladka serwowana z twarożkiem i łososiem wędzonym oraz kroplą cytryny

Koreczki z cukinii – delikatne koreczki z cukinii grillowanej z pomidorkami koktajlowymi i mozzarelą

Zapiekanka wegetariańska- zapiekanka z grillowanego bakłażana z sosem z pomidorów i oliwek.

Zupy:

MINESTRONE – klasyka włoskiego smaku.

Krem pomidorowy – podany z Pesto i mascarpone.

Dania gorące:

 Involtini z bakłażana z mozzarellą – pyszny rolowany bakłażan podany na sosie pomidorowym.

Ravioli z dynią- włoskie pierożki z farszem z dyni i parmezanem.

Gnoczi z borowikami.

Polędwiczki z serem gorgonzola-