Firmy cateringowe w Warszawie

Drukuj

Firmy cateringowe w warszawie - catering Warszawa okolice...

 Firmy cateringowe w Warszawie lub w okolicach zajmują się na ogół organizacją imprez i dostawą dań, ale również wypożyczeniem sprzetu.

Nasza oferta kierowana jest do tych z Państwa którzy szukają kogoś kto zorganizuje lunch firmowy, bufet na konferencje, przerwę kawową lub imprezę firmową.

Organizujemy również obiady dla firm w praktycznych jednorazówkach, mamy bardzo smaczne dania i niskie ceny.

 

 

 

 

Przygotowanie dobre go cateringu to nie lada przedsięwzięcie. Oczywiście dobra firma to dobre imprezy, wesela i dobry catering...

O ile zaangażowanie jest zawsze w cenie o tyle przy organizacji cateringu łatwo popełnić błędy które będą miały negatywny wpływ na odbiór imprezy.

Dania w podgrzewaczach są specyficzne. Zawsze inaczej wyglądają rzeczy które są podawane wprost z patelni a inaczej te która muszą przetrwać transport w termosie. Jest wiele produktów które słabo taki transport zniosą. Ale są i takie które będą się czuły doskonale.

Na przykład zawsze dobrze będą się czuły rzeczy duszone podane w głębokich sosach, trochę gorzej mięsa smażone bez panierki lub pieczone w piecu choć na takie mięsa też są sposoby i jako odstanie będą warzywa. Warzywa najciężej podać tak by były dobre i miały jakąś wartość odżywczą ponieważ po długotrwałym przebywaniu w wysokiej temperaturze będą zbyt miękkie a po drugie ich wartość odżywcza będzie znikoma. Więc do bufetów warto podawać warzywne sałatki s sosami, surówki lub kapusty na ciepło i buraczki takie warzywna pasują idealnie do długotrwałego przetrzymywania w wysokich temperaturach.

Jeżeli chodzi o mięsa duszone lub gotowane to na przykład schab pasuje bardzo dobrze zwłaszcza jeżeli jest zatopiony w dobrym sosie tak żeby nie obsychał. Ale jeżeli zbyt długo zagości w sosie włókna się rozwarstwią i zamiast małych kawałków zrobi się coś wyglądającego źle choć w smaku będzie całkiem dobre. Wszelkiego rodzaju zraziki, zrazy, zawijańce, pieczone kaczki w sosie, a nawet ryby bardzo dobrze znoszą bemary. Jeżeli chodzi o kotlety to panierka zaparuje i nie będzie chrupiąca, wszystkie panierowane produkty będą reagowały w ten sposób.

 

Catering na zimno z naszej sali weselnej.

Usługi cateringowe bardzo często zamawiane są jedynie w formie zimnych posiłków. Rozwiązanie takie świetnie sprawdza w przypadku krótkich eventów, gdzie nie jest konieczne zagwarantowanie wystawnych posiłków, a jedynie smacznych przekąsek i napojów. Firmy cateringowe, choć oczywiście nie wszystkie, oferują bardzo zróżnicowane menu, jeżeli chodzi o catering na zimno. W ofercie bardzo często można znaleźć kanapki, finger food, a także jedzenie na zimno przygotowane w formie bufetu. Catering na zimno doskonale sprawdza się na wszelkiego rodzaju imprezach i spotkaniach biznesowych, ale nie tylko. Będzie również bardzo dobrym wyborem na imprezy rodzinne czy inne ważne spotkania w gronie znajomych czy najbliższych. Niewątpliwą zaletą cateringu w formie zimnej jest to, że zwykle kosztuje on o wiele mniej niż catering na ciepło. Jest to więc idealne rozwiązanie dla tych, którzy chcieliby nieco zaoszczędzić na serwowanych przez firmę cateringową posiłkach, które tak samo, jak dania ciepłe - są tak samo smaczne.

Niższa cena to skutek tego że nie trzeba przewozić podgrzewaczy i całej potrzebnej aparatury. Ale tak naprawdę i catering z daniami gorącymi jeżeli są w formie bufetowej nie jest drogi. Najdrożej trzeba będzie zapłacić za dania serwowane jak na weselu czy w restauracji które roznoszą kelnerzy. To wymaga i odpowiedniego zaplecza i masy ciężkiego sprzętu a wtedy i cena wzrasta.

 

 

Catering na zimno

Usługi cateringowe bardzo często zamawiane są jedynie w formie zimnych posiłków. Rozwiązanie takie świetnie sprawdza w przypadku krótkich eventów, gdzie nie jest konieczne zagwarantowanie wystawnych posiłków, a jedynie smacznych przekąsek i napojów. Firmy cateringowe, choć oczywiście nie wszystkie, oferują bardzo zróżnicowane menu, jeżeli chodzi o catering na zimno. W ofercie bardzo często można znaleźć kanapki, finger food, a także jedzenie na zimno przygotowane w formie bufetu. Catering na zimno doskonale sprawdza się na wszelkiego rodzaju imprezach i spotkaniach biznesowych, ale nie tylko. Będzie również bardzo dobrym wyborem na imprezy rodzinne czy inne ważne spotkania w gronie znajomych czy najbliższych. Niewątpliwą zaletą cateringu w formie zimnej jest to, że zwykle kosztuje on o wiele mniej niż catering na ciepło. Jest to więc idealne rozwiązanie dla tych, którzy chcieliby nieco zaoszczędzić na serwowanych przez firmę cateringową posiłkach, które tak samo, jak dania ciepłe - są tak samo smaczne.

 

Profesjonalna firma cateringowa

Duża konkurencyjność na rynku usług cateringowych sprawia, że firmy chcą oferować nie tylko najlepsze ceny, ale także coś poza nimi, co pozwoli wybrać klientowi właśnie daną firmę. Mimo dużej liczby tego typu firm, nie każda z nich oferuje usługi na wysokim poziomie. Firma cateringowa za najważniejszy cel powinna sobie stawiać nie tylko profesjonalna jakość obsługi klienta i realizacji zleceń, ale przede wszystkim przygotowanie smacznych dań, które będą chwalone jeszcze długo po ich skonsumowaniu. To właśnie wyjątkowe posiłki gwarantują rosnącą liczbę klientów. Profesjonalna firma cateringowa, która chce zaistnieć lub utrzymać się na rynku, musi oferować również zróżnicowany wybór dań, tak by można je było zamówić niezależnie od okazji. Na ofertę powinien zatem składać się catering okolicznościowy, firmowy oraz domowy. Można również oczywiście zdecydować się tylko na jeden typ usług, wówczas należy się w nim po prostu wyspecjalizować. Nie należy również zapominać o tym, by każdego klienta traktować w indywidualny sposób.

 

Firma cateringowa, czyli jak działać efektywnie

Marzenie o otwarciu własnej firmy cateringowej można szybko spełnić. Wystarczy znaleźć odpowiedni lokal, zdobyć niezbędne pozwolenia i zainwestować. Oczywiście niezbędny jest również biznesplan, bez którego ani rusz. Warto jednak wiedzieć, że duża konkurencyjność na rynku tego typu usług sprawia, że nie zawsze dobry plan biznesowy, dobre jedzenie, a nawet dobra lokalizacja zagwarantują odniesienie sukcesu. Jeżeli obawiamy się, że tak właśnie będzie, warto pomyśleć o dodatkowych usługach, które mogą zagwarantować sukces w szybszym czasie. Może to być na przykład catering dla przedszkoli lub szkół. Decydując się na tego typu usługi należy jednak mieć na uwadze to, by zatrudnić wówczas w firmie dobrego kucharza, ponieważ posiłki przygotowywane dla dzieci powinny być zdrowe i przygotowywane z odpowiednich, zdrowych składników. Każda firma cateringowa może również wyspecjalizować się w jednym typie usług, może to być właśnie wspomniany catering dla placówek publicznych, firm i przedsiębiorstw, lub catering oferowany jedynie okolicznościowo.