Home Artykuły

 

Wesele

`   Wesele Legionowo Witamy w Polnej Różysali weselnej...

 

Komunie 2017

Serdecznie zapraszamy Wszystkich którzy szukają dobrego l...

 

Chrzciny

 Chrzciny pod Legionowem Łajski ulica Polna 11.   "C...

 

Catering

Catering.Z przyjemnością podejmiemy się organizacji imp...

Zajazd Weselny Warszawa, Legionowo (okolice)

Email Drukuj

Witamy w Polnej Róży.

Nasz lokal mieści się w Łajskach koło Legionowa na ulicy Polnej 11. Numer telefonu 608-134-259

Zapraszamy na stronę główną sali weselnej Polna Róża: Sala weselna

 

 

 

 

 

 

 

Witamy w Polnej Róży, zajeździe koło Warszawy. Nasz obiekt to sala bankietowo-weselna z przeznaczeniem do organizacji imprez prywatnych, okolicznościowych firmowych. Sale takiego rodzaju są spadkobiercami klasycznych doskonale znanych zajazdów.

Zajazd to dzisiaj określenie używane w odniesieniu do motelu w stylu karczmy. Znajdują się one z reguły, koło dróg przelotowych. W rzeczywistości zajazd to zarówno motel jak i dom weselny. Nasz zajazd to miejsce stworzone na imprezę rodzinną lub firmową, z reguły w większym gronie. Chętnie podejmiemy się organizacji wesela, obiadu weselnego, chrzcin, cateringu, komunii a także oczywiście imprezy firmowej.

Nasz zajazd weselny znajduje się w Łajskach. Jest to mała wieś pod Warszawą, która graniczy z Legionowem i Wieliszewem. W bliskim otoczeniu znajduję się Zalew Zegrzyński, dwie stadniny koni i las. Dookoła roztaczają się pola dziko porośnięte naturalną roślinnością. Nie posiadamy sąsiadów i nie graniczymy z ruchliwymi ulicami. To zapewnia z jednej strony komfort, a z drugiej bezpieczeństwo. Posiadamy ogród, który cały czas upiększamy i udoskonalamy, tak aby był wyjątkowym miejscem. Nasze otocznie zapewnia odpoczynek i komfort a także wrażenia estetyczne ze względu na bardzo piękną okolicę.

Połączenie z Warszawą, Jabłonną, Legionowem i Nowym Dworem sprawia że dojazd nie będzie uciążliwy. Wesela - priorytet w działalności zajazdów weselnych, czy jak ktoś woli sal weselnych. Posiadamy salę balową mogącą pomieścić od 30 do stu sześćdziesięciu osób w układzie czterech rzędów stołów. Sala posiada stałą materiałową dekorację za którą nie pobieramy dodatkowej opłaty! Poza tym posiadamy również możliwość wykonania subtelnej dekoracji balonowej. W tym przypadku doliczamy koszt zużytych materiałów. Taka delikatna dekoracja to wydatek rzędu około trzystu złotych. Mamy sprawną klimatyzację i własny system wentylacyjny co zwiększy komfort imprezy w upalny dzień oraz system grzewczy zapewniający komfort w dni zimniejsze. Dodatkową opłatą są pokrowce na krzesła. Posiadamy dwa kolory pokrowców. Jedne w odcieniu pomarańczy, drugie neutralne białe. Krzesła bez pokrowców również będą wyglądały ciekawie i elegancko ponieważ są nowe i ładne. Zakończenia stołów wykańczane są przywieszkami. Są to drapowane materiały, które pary młode dostają również w prezencie. Nasze wzorowane są na najmodniejszych żurnalach ślubnych. Również stół młodej pary ubierany jest w takie ozdoby.

Państwo młodzi we własnym zakresie dostarczają alkohol, napoje zimne i kwiaty. Nasz zajazd weselny oferuje Państwu dania gorące w ilości od trzech do siedmiu, ciasta własnego wypieku, dania zimne z ryb, warzyw, mięs i sałatki, napoje gorące, dekoracje sali, obsługę kelnersko kucharską. Wszystkie koszty dotyczące wynajmu sali i koszty obsługi.

Otwierając salę weselną naszym głównym zadaniem i priorytetem były imprezy weselne. Nie chcieliśmy ograniczać się do jednego menu w jednej cenie. Zależało nam na dotarciu do szerokiej rzeszy klientów. Postanowiliśmy utworzyć kilka wersji menu weselnego, a rodzaje dań generalnie pozostawić parom młodym, naturalnie służąc pomocą i radą.

Menu w wersji 135 złotych to wersja z 4 daniami gorącymi i ośmioma zimnymi. Menu wystarczające na udaną imprezę. Dobre jedzenie to podstawa. Standardowa opcja menu to 10 dań zimnych i pięć gorących i ten zestaw cieszy się największym powodzeniem wśród naszych gości. W skład tego menu wchodzą dwa dania półmiskowe, dwie zupy i danie typy potrawka lub inne danie jednogarnkowe. Najbogatsze jest menu w wariancie 200 złotych, jest to menu najbogatsze i najbardziej prestiżowe. Ilość siedmiu dań jest ilością dużą, jednak porcje są mniejsze a dania zbilansowane i smaczne. Swoją konstrukcją menu będzie odpowiadało prawie każdemu. To menu to idealna okazja żeby zaproponować coś dobrego ale niepopularnego lub nieznanego. Posiadamy kilka sprawdzonych autorskich przepisów, które zaskoczą pozytywnie i oczarują państwa gości. Posiadamy również menu w cenie sto złotych idealne na elegancki obiad weselny. Opcja świetna na piątki i niedziele. Doskonale pasuje tutaj rozwiązanie półmiskowe i stół deserowy. Imprezy takie trwają zwykle kilka godzin a dzięki naszej obsłudze pozostaną na bardzo długo w pamięci naszych i Państwa gości.

Oczywiście oprócz wesel organizujemy chrzciny i komunie. Chrzciny to nasz drugi priorytet. Jest to impreza która powinna odbyć się w naszym lokalu ponieważ zasługują Państwo na komfort i wygodę, które możemy zapewnić i zaproponować. Chrzciny w naszym lokalu to kilka przystawek trzy dania gorące bardzo smaczne ciasta i owocki filetowane, oraz oczywiście napoje gorące bez limitu. W prezencie dla naszych gości wykonujemy bezpłatną dekorację materiałową na stołach i dopasowujemy kolor serwetek i innych ozdób do płci dziecka wedle zasady niebieski dla chłopczyka, różowy dla dziewczynki. W prezencie dostają Państwo również balony. Dekorujemy nimi stoły i sufit sali oraz dajemy osobne dla dzieci. Zapewni im to doskonałą rozrywkę i pozwoli rodzicom na moment odpocząć.

Posiadamy ogródek w którym dodatkowo można odpocząć na ławeczkach i nacieszyć się pięknem okolicy i urokiem wsi. Posiadamy własny parking a teren może na Państwa życzenie zostać zamknięty, co wpłynie korzystnie na bezpieczeństwo dzieci. Nasze chrzciny to dobre jedzenie w dużych ilościach. Domowe dania smakujące każdemu, prawdziwe zupy smakujące każdemu przyrządzane wedle staropolskich receptur z naturalnych składników. Smaczne i zdrowe surówki z kapusty, kapusty czerwonej, pekińskiej, buraczków, marchewki i warzyw sezonowych. Sałatki grecka, meksykańska, cezara, włoska, warzywna, jarzynowa, oraz autorskie z łososia, brokuł i pomarańczy w sosie jogurtowym lub z grillowanymi warzywami. Oprócz dań głównych posiadamy w ofercie pyszne domowe ciasta. Szarlotki, serniki staropolskie, makowce, białe damy, murzynki, jabłeczniki, łabędzie ze śmietaną, śmietanowce, wuzetki i wiele innych.

Nawiązaliśmy współpracę z wybitną cukiernią, która przyrządza doskonałe torty. Na chrzciny polecamy tort z lukrową figurką w kształcie śpiącego niemowlaczka. Możemy również zaproponować tort ze zdjęciem dziecka! lub w dowolnym kształcie. W ofercie mamy również dania bezmięsne i ryby. Słowem dla każdego coś na miarę potrzeb tak, aby wyjątkowe wydarzenie odbyło się w wyjątkowej oprawie. Organizacja imprez to dla nas pasja i przyjemność.

Dlaczego Polna Róża?

Obecnie lokali weselnych i bankietowych jest coraz więcej. Żeby zaistnieć w okolicy w której panuje silna konkurencja każdy musi znaleźć coś co go wyróżni. Otwierając lokal postawiliśmy na doświadczenie. Nawiązaliśmy współpracę z osobą posiadającą ponad 30 lat doświadczenia w gastronomii najwyższych lotów!!! Nasz doradcza i współpracownik to osoba kilkanaście lat pracująca w hotelach 4 gwiazdkowych a następnie w placówce rządowej. Również kadra posiada olbrzymie doświadczenie, które zawsze jest nie do przecenienia. Jedzenie - kolejny kluczowy element. Utworzyliśmy własny system pracy gwarantujący jakość i podawanie posiłków w szybkim tempie, co niezmiernie ważne podczas imprez weselnych. Szybka sprawna obsługa serwujące pyszne dania w dużych ilościach. Dodatkowo nasze dekoracje uchodzą za artystyczne i są niedoścignione dla innych (poza kilkoma obiektami w kraju). Jakość dań to efekt wypróbowanych receptur. Często również zapożyczamy ciekawe pomysły ze świata.

Tworząc menu nie oparliśmy się o czynnik ekonomiczny, tylko o szerokie spektrum odbiorcy. Nasza Sala jest i ma być dostępna zarówno dla osób zamożnych jak i mniej zamożnych. Dlatego posiadamy kilka rodzajów menu i zawsze staramy się podpowiadać rozwiązania warte ceny. Szanujemy pieniądze klientów jak swoje własne. Ta dobra zasada czyni nas wiarygodnymi i przystępnymi, a nasi goście mają pewność że każda wydana przez nich kwota ma dla nas realną wartość.

Druga cecha która nas wyróżnia na tle konkurencji to zaangażowanie i indywidualność. Wszystko co robimy, robimy tak żeby stanowiło autentyczną wartość. Staramy się nadawać indywidualny charakter naszej sali, daniom, ogrodowi i podejściu do gości. Rozumiemy że wesele jest ważnym ale obok tego stresującym wydarzeniem w życiu człowieka. Zawsze pomagamy zminimalizować stres towarzyszący młodym parom. Nasza sala to miejsce zmieniające się i od początku starające nadążyć za modą. Śledzimy żurnale weselne, targi i inne nowości, dzięki czemu zawsze jesteśmy na bieżąco. Co prawda nie wszystkie nowości znajdą odzwierciedlenie w naszym zajeździe weselnym ponieważ wesele to tradycja, a współczesna moda stara się pędzić za modą amerykańską. Wiele rozwiązań stosowanych na naszych weselach ma podłoże religijne więc z szacunku do naszych gości nie narzucamy rozwiązań tylko staramy się je dostosować do par młodych.

Kolejnym kluczowym czynnikiem który jest dla nas niebywale istotny jest oczywiście kuchnia weselna. Nasza gastronomia stoi na wysokim poziomie. Nasze dania są zróżnicowane dobieramy je do upodobań konsumentów jednak, zawsze ich wspólną cechą jest smak, świeżość estetyka podania i duże porcje. Obfite i smaczne posiłki to z reguły pierwsze wymieniane wspomnienia naszych gości. Zaraz za tym nasi byli goście wyliczają miłą i uprzejmą kadrę personalną pomocną w każdej sytuacji. Kończąc zwłaszcza goście z miasta doceniają piękno okolicy i oczywiście urok sali.

Idealne menu weselne?

Każdy kto ma w planie organizację imprezy weselnej zastanawia się ile powinno być dań na weselu? Nie tak dawno temu, około dziesięciu lat wstecz, podczas uroczystości weselnych podawano trzy, potem gdzieniegdzie cztery dania. Na początek zupa, następnie danie główne, potem zupa lub potrawka najczęściej strogonoff i zupa na zakończenie. Zdania będą podzielone, ponieważ jedna osoba będzie miała możliwości dużo mniejsze a inna większe. Takie menu w zasadzie jest wystarczające. Jednak konkurencja między lokalami weselnymi zaczęła rosnąć a wraz z nią ilość serwowanych posiłków. Dzisiejszym standardem jest pięć a nawet sześć dań gorących. W naszym lokalu maksymalna proponowana ilość to siedem. Jest to oferta skierowana do osób które nie muszą na siłę oszczędzać na menu. Siedem to oczywiście dużo, ale przy mniejszych porcjach jest to ilość realna do zjedzenia. Po takiej imprezie nikt nie ma prawa czuć się głodnym. Jednak jak wyżej wspominamy standard to dań pięć. Nasz lokal w takim menu proponuje dwa dania obiadowe, danie jednogarnkowe i dwie zupy i oczywiście przede wszystkim jakość!!! Smak, wygląd i świeżość.

Przy daniach zimnych kwestia jest bardziej skomplikowana. Zasadniczo minimalna ilość to pięć przystawek: wystarczą: wędliny, nóżki wieprzowe, pasztet, sałatka grecka i pomidor z mozzarellą lub śledzie, w zależności od gustów. Dzisiejszym standardem jest dziesięć a nawet bardziej poprawne dwanaście co znowu znajduje odzwierciedlenie w tradycji i religii. Owe dwanaście potraw symbolizuje dwunastu apostołów i ma zapewnić pomyślność młodej parze. Podczas takich imprez na przystawki zimne podaje się w naszym zajeździe weselnym takie smakołyki jak: śledzie w oliwie, tradycyjne i w wielu przypadkach konieczne choć oczywiście proste danie. Śledzie w śmietanie lub salsie śledziowej (czyli w sosie keczupowym na ostro i słodko zarazem, bardzo dobre ciekawe połączenie). Ryby w galarecie faszerowane krabami, krewetkami, szpinakiem, sosem greckim, łososiem lub kawiorem. Ryby w galaretach z dodatkiem sosu czosnkowego, jogurtowego lub innych. Ryby w całości na postumentach. Rolady z boczku, karkówki, piersi kurczaka. Nóżki i tymbaliki drobiowe i rybne. Jajka faszerowane. Sałatki zwłaszcza brokułową z serem feta, pomarańczami i sosem jogurtowym, oraz oczywiście całą masę innych nie wymienionych.

Tanie wesele Legionowo, Jabłonna, Warszawa, Łajski

Zdarza się że budżet weselny nie jest zbyt wysoki. Nie należy się zrażać, ponieważ jest wiele możliwości na to żeby go nieco oszczędzić. Nasz obiekt przygotował kilka propozycji. Po pierwsze istotny jest termin. Tanie terminy to lipiec, październik, listopad, maj. W tych terminach możemy zaproponować upusty lub wersję z menu za sto złotych. W jej skład wchodzi pięć dań zimnych, trzy dania gorące i ciasta, owoce, napoje gorące. Doliczenie tortu i kosztu związanego z napojami zimnymi to około dziesięć złotych. Dalej dokupienie kolejnego dania gorącego to również dziesięć złotych. Więc koszt wesela, które nie będzie wylewne i okazałe, ale eleganckie i subtelne to około sto dwadzieścia złotych. Didżeje w terminach wyżej wymienionych również stosują upusty, więc koszt dobrego DJ wodzireja to około tysiąc złotych po uwzględnieniu efektów specjalnych i tantiem. Pozostałe koszty to alkohol, tutaj raczej oszczędzać nie ma sensu jednak można urozmaicić temat bimbrem. Dalej kwiaty, nie stanie się nic złego jeżeli nie będzie ich na stołach lub będą skromne, które można przygotować samemu.

Koszty samochodu i ubrań to temat na inną dyskusję jednak jak mówi przysłowie "sprytny sobie poradzi" ... Takie wesele nie będzie gorsze, będzie inne. Jego koszt to granice stu czterdziestu, stu pięćdziesięciu złotych na osobę po uwzględnieniu wszystkiego. Będzie to ciekawa alternatywa dla imprez z wielkim budżetem.

Nasza Sala weselna podejmuję się takich wyzwań z przyjemnością, ponieważ mają swój urok i wydźwięk. Zapraszamy do organizacji wesel również nisko budżetowych także w piątki i niedziele. Zaletą wesela w piątek jest fakt że poprawiny można zorganizować w sobotę. Na odpoczynek pozostaje niedziela:) Od jakiegoś czasu panuje moda na organizacje wesel w niedziele przy winie. Są to bardzo ciekawe imprezy w mniejszym gronie trwające do około pierwszej w nocy. Menu komunijne będzie tu doskonałą propozycją - świetnie się sprawdzi a goście będą zadowoleni.

Stypy, konsolacje Legionowo, Warszawa, Łajski, Wieliszew

Nasz zajazd Weselny organizuje również imprezy o smutnym zabarwieniu. Organizacja takiej smutnej uroczystości to koszt w granicach pięćdziesięciu złotych. W tej cenie dostają Państwo napoje bez limitu zimne i gorące. Dania gorące zupę i danie główne w półmiskach, mogą być trzy rodzaje dań z reguły jest to złocista kura z borówkowym sosem i krotonami, lub Dudinkami. Do tego zraz lub karkówka pieczona a sosie pieczarkowym, oczywiście z kopytkami. Na koniec pierożki z mięsem. Dania zostają podane, a po posiłku oczywiście sprzątnięte a po nich wchodzą na stoły ciasta własnego wypieku. Takie menu jest wystarczające i zadowoli gości. Najedzą się a potem w spokoju poddadzą się wspomnieniom i rozmowie. Zapraszamy również w tym trudnym momencie i zapewniamy że postaramy się choć trochę ułatwić Państwu ten trudny czas.

Bufet na weselu

Jednym z najbardziej niedocenianym rozwiązań weselnych jest bufet, czyli wersja podawania posiłków w podgrzewaczach i półmiskach bankietowych. Dania gorące mogą być oczywiście podane indywidualnie, zwłaszcza pierwsze gorące, jednak następne dania już mogą zostać podane w podgrzewacze. Świetna propozycja odkrywająca zupełnie inne możliwości. Doskonała alternatywa dla tradycyjnych wesel. Dania zimne podawane są w długich stołach ciekawie udekorowanych. Przystawki są mieszane i podawane stopniowo, co pozwala na zachowanie ich optymalnej świeżości. Można zaproponować szeroki wybór zimnych przystawek ponieważ potrzeba ich mniej. Na wesela zwykle dania zimne są przysładzane na półmiskach i znaczna ich część zostaje. W bufecie robi się ich z założenia mniej, wtedy mniej jedzenia się marnuje a w to miejsce można zaproponować inny rodzaj dań.

Załóżmy że na weselu podajemy roladę z kurczaka, w wariancie półmiskowym. Na sto osób musimy przygotować około siedemdziesiąt porcji, z czego około połowa nie zostanie zjedzona. W bufecie podajemy ilość realną do zjedzenia, wiec ze skromnym zapasem czterdzieści sztuk. W miejsce rolady nie podanej, proponujemy czterdzieści sztuk innej na przykład z polędwiczki wieprzowej z wiśniami na dziko. W tej samej cenie dostają Państwo dwa razy większy wybór. Na dokładkę zawsze można urozmaicić wybór czymś typowo wystawnym, jak sushi czy łosoś na postumencie albo bażant w piórach. Wyglądało będzie pięknie i razem skomponuje się w świetną całość.

Bufety to sposób również na łączenie rzeczy pozornie nie do połączenia. Dania gorące można zaproponować w podgrzewaczach a, część w kociołkach, na przykład zupy, gulasze czy bigosy. Większy wybór, mniej zmarnowanego jedzenia i zdecydowanie efektowniejsze jedzenie to zalety, które powinny przekonać do bufetu wszystkich. Oczywiście zawsze można zaproponować bufet tematyczny polecający jakiś określony rodzaj kuchni czy produktu i będzie to również ciekawe urozmaicenie na Państwa imprezie.

Na dzisiaj najpopularniejszym rodzajem bufetu jest cieszący się popularnością stół wiejski. Jest to wersja bufetu z typowo polskimi wyrobami. Królują na nim między innymi kiełbasy, salcesony, kaszanki, pasztety, kiełbasy podsuszane i mięsa pieczone. W naszej ofercie również posiadamy wersje stołu wiejskiego, myśliwskiego w której powyżej wymienione artykuły znajdą odzwierciedlenie. Całość uzupełniają marynowane śliwki, ogórki w occie i kwaszone. Marynowana dynia, gruszka i dodatki typu musztarda, ćwikła, chrzan. Stoły takie podajemy na drewnianych deskach na stole dekorowanym przywieszką w piękne polne kwiaty. Dokańczamy dekoracje kwiatami i drobnymi dodatkami typu liście, dynie itp.

Nasza propozycja stołu wiejskiego nie posiada nakrycia, nie jest wozem ani nic z tego rodzaju. Pasuje idealnie do eleganckiej sali. Unikaliśmy kiczu i tandety świetnie pasującej do karczmy ale nie do sali w typie bankietowym.

Słodkości na weselu

Troszkę po macoszemu na weselach traktowane są dania słodkie. Wszak podawane są desery w postaci ciast i owoców oraz tort, jednak utarło się że na weselu króluje raczej alkohol niż słodkie produkty. To nie do końca prawda. Na weselach zwykle około 40% do 60% gości nie pije wódki. Do wina ciasta i inne desery pasują dobrze. Również nie prawdą jest to, że mężczyźni nie lubią dań słodkich. Procentowo na pewno za słodkimi daniami opowie się więcej Pań niż Panów, jednak nie jest to regułą. Sprawa jest po części spowodowana tym że sale weselne i inne tego typu obiekty - zajazdy weselne, domy weselne i hotele rzadko same pieką ciasta. My pieczemy wypieki domowe i dlatego smakują gościom. Różnica jest olbrzymia. Sami wykonujemy kilka rodzajów sernika, szarlotki czy jak kto woli jabłeczniki, białe damy, pleśniaki, murzynki i inne smaczne polskie wypieki. Co do owoców podajemy je w wersji filetowanej tak aby nie było problemu z ich obieraniem przez gości przy stole. Pięknie się komponują kolorystycznie i smakowo. Te dania będą podane na półmiskach.

Natomiast około godziny dwunastej zwykle podawany jest tort - swoisty król deserów i zarazem najistotniejsze danie wymagające najlepszej oprawy. Torty podje się z racami czasami co wygląda ładnie i wytwornie z suchym lodem dającym efekt dymu. Pierwszy kawałek wspólnie kroją Państwo Młodzi co symbolizuje dzielenie się wszystkim. Następnie tort krojony jest przez kelnerów i serwowany gościom. Reguła książkowa to kilogram na dziesięć osób. Przy większych imprezach powinno zostać więcej, jednak oczywiście nie zabraknie. Możliwe jest zaserwowanie lodów lub na przykład banana w cieście lub jabłka w cieście. Wtedy deser dostaje każdy z gości.

Możliwości jest wiele, można polecić bufet z samymi owocami w rodzaju stołu owocowego. Fantazyjne rzeźby z arbuzów i melonów dekorowane kwiatami i miętą co będzie wyglądało świetnie. Są również fontanny z czekolady modne choć zdecydowanie przereklamowane. Temat słodkości na weselu to nie tylko kwestia deserów.

Istnieje wiele dań słonych podawanych na słodko. Pierwszym przykładem dania obiadowego podawanego na słodko będzie oczywiście naleśnik, z serem lub czekoladą oraz dobrym sosem to świetna propozycja. Z typowych dań mięsnych można wymienić kaczkę, którą smaruje się miodem i podaje z słodkimi sosami. Schab w sosie śliwkowym lub brzoskwiniowym. Do każdego drobiu pasują sosy taki jak wiśniowy, jagodowy, brzoskwiniowy, porzeczkowy , żurawinowy i prażone gruszki, jabłka czy musy jabłkowe z majerankiem i czosnkiem.

Małe wesele Legionowo, Łajski, Wieliszew

Małe wesela często są problemem organizacyjnym. W naszym zajeździe weselnym rozwiązujemy ten problem zapraszając na wesela w mniej oblegane miesiące, niedziele lub piątki. W takie terminy możemy podjąć się organizacji małej imprezy. Jeżeli chodzi o koszty to w zależności od tego czy mają one być niskie, czy niekoniecznie, polecamy skromne menu z 3 gorącymi i pięcioma zimnymi lub te wersje menu bardziej rozbudowane. Każde menu będzie smaczne i sprawi zarówno Parom Młodym jak i gościom wiele radości i miłych wspomnień.

Często goście zastanawiają się czy nasza sala która jest w stanie pomieścić 160 osób to dobry wybór na małą imprezę. Oczywiście takie wątpliwości będą się pojawiały, jednak pary które miały u nas imprezę wiedzą że nie jest to jakiś wielki problem. Po pierwsze sala mieści do czterech rzędów stołów. W dwa rzędy wygląda ładnie a miejsca będzie w sam raz, poza tym ustawimy stoliki deserowe tak aby zmniejszyły salę. a raczej zagospodarowały wolną przestrzeń. Oprócz tego stół młodej pary będzie odsunięty od ściany więc Sala będzie dodatkowo zmniejszona. Impreza będzie udana.

Przy trzydziestu osobach można pokusić się o ustawienie jednego podwójnego rzędu stołów, czyli zastosować rozwiązanie jakie proponujemy na chrzcinach. Wygląda to również ciekawie, nietypowo, ładnie i jest wygodne dla gości. Wtedy optycznie nawet przy dwudziestu osobach sala jest pięknie zagospodarowana. Takie imprezy to ciekawa propozycja dla par młodych. Są one kameralne i nie wymagają wielkiego budżetu. Mogą być świetnym rozwiązaniem dla osób skromnych, które nie koniecznie marzą o wielkiej uroczystości z całą pompą. Często zdarza się na takich imprezach że odbywają się one wprost przy muzyce z wierzy i nie wymagają obecności nawet DJ, co ponownie pozwoli zaoszczędzić jakieś pieniążki. Podobnie kwiaty - również jest to element, który może zostać wykonany we własnym zakresie, nie wymaga eksperta. Również można z niego zrezygnować całkowicie ponieważ półmiski są i tak kolorowe i piękne co zapewnia dekorację stołów. Torty często zdarza się że wykonują członkowie rodziny lub osoby zaprzyjaźnione więc można zrezygnować z pomocy cukierni. Takie wesela trzeba rozpatrywać w myśl reguły ważni są ludzie, emocje, reszta to dodatek.

Polecamy nasz lokal na imprezy wystawne i eleganckie jak również nisko budżetowe.

Sala Polna Róża - miejsce na magiczną imprezę.

 

Bankiet (sala bankietowa, mazowieckie)

Email Drukuj

Wesele - bankiet czy biesiada.

Każdy kto organizuje wesele swoich marzeń opiera się swoich doświadczeniach i przemyśleniach. Podczas przygotowań trzeba sobie odpowiedzieć na całą masę pytań dotyczących formy przyjęcia. Dawniej wesele było tradycyjną huczną biesiadą z masą jadła, alkoholu i olbrzymią ilością gości. Dzisiaj, ze względu na gusta i finanse przybiera często różne formy, od obiadów weselnych do balów weselnych. Pojęcie zarówno biesiady jak i balu jest oczywiście subiektywne. Natomiast na ogół każdy ma podobne skojarzenia.

Biesiada

Biesiada to pomysł w stylu tradycyjnym. Świetnie przyjmą się tu długie stoły i mnóstwo posiłków. Nasza oferta zawiera od 5 do 7 dań gorących. Oczywiście nie jest tak, że im więcej tym lepiej. Natomiast lata doświadczeń i obserwacji pozwalają na dostosowanie dań gorących tak, aby niezależnie od ilości były przez gości jedzone z apetytem i smakiem. Przy siedmiu daniach, dania będą mniejsze i każde kolejne będzie niespodzianką. Można pozwolić sobie na jakieś drobne eksperymenty ponieważ jeżeli jedno z dań proponowanych nie będzie komuś smakowało, to za moment serwowane będzie inne. Można tutaj zaproponować specjały śródziemnomorskie lub kuchni funky, czyli nowatorstwa doprawianego radością gotowania lub jakimś ciekawym niecodziennym połączeniem. Dobrze przyjęte będą dania skromne, ponieważ nie sposób zjeść obfitych dań w dużej ilości dań zimnych i torty. A zawsze zależy nam żeby goście popróbowali naszych specjałów.

Podczas tego rodzaju imprez nie może zabraknąć również dań typowo polskich takich jak schabowy czy pierogi lub kopytka. Są one smaczne uwielbiane przez starszych uczestników imprez. W naszym lokalu przyrządzamy je sami co wpływa na ich jakość. Nieodłączną częścią tradycji jest tort. Nie polecamy tortów zbyt udziwnionych ponieważ powinien on być do zjedzenia dla wszystkich. Zazwyczaj proponujemy śmietanowy z wiśnią lub czarną porzeczką.

Nasze torty są pyszne i produkowane na naturalnych składnikach, w oparciu o tradycyjne receptury. Również nasze ciasta to domowe smaki kojarzone z dzieciństwa. Wszyscy nasi goście docenią smak naszej kuchni opierający się na ziołach i przyprawach naturalnych. W naszych kompozycjach wystrzegamy się chemii tam gdzie to możliwe a tam gdzie musi zostać użyta zostaje użyte minimum. W naszym menu nie uwzględniamy napojów zimnych. Ponieważ goście sami mogą zdecydować jakie napoje kupią i ile. To co zostanie mogą zabrać. Więc nie ma sztucznego limitu niemożliwego do weryfikacji dla gości. Podobnie jest z alkoholem.Sala Polna Róża dysponuje zapleczem z lodówką, która jest do dyspozycji gości. Takie rozwiązanie jest komfortowe i dla gości i dla personelu.

Wesele z pięcioma daniami gorącymi nie będzie gorsze, natomiast tutaj dania zwłaszcza główne będą musiały być mniej wyszukane i bardziej takie, które jedzą prawie wszyscy. Zazwyczaj polecamy eskalop indyczy w sosie z borówek, zrazy staropolskie w sosie pieczarkowym, kotlety schabowe, udko z kurczaka z farszem mięsnym. A zupy to oczywiście rosół, pomidorowa, pomidorowa z ziołami włoskimi, krem z pieczarek, krem z grzybów, gulaszowa typy bogracz, solianka, flaki, flaki warszawskie z pulpecikami, zupa brokułowa. Potrawki takie jak potrawka węgierska, potrawka z kurczaka, gulasz wiejski z grzybami, kurczak z pieczarkami w śmietanie. Dania zimne takie jak nóżki i galaretki z kurczaka, śledzie i ryby faszerowane, wędzone, wędliny dworskie, wędliny domowe, schaby w po warszawsku, schaby ze śliwką, rolady z drobiu i wieprzowiny, sałatki .

Bankiet

Bankiet - ekskluzywne przyjęcie, gdzie dobry gust góruje nad ilością oraz formą. Mniejsze i bardzo wyszukane potrawy, świetnie sprawdzą się nowości nawet sushi. Świetnie będzie pasował francuski Serwis i rozwiązania bufetowe. Przystaweczki eleganckie i wyszukane i wykwintnym bufecie. Pięknie wkomponują się nowoczesne propozycje cukiernicze z dwukolorowego marcepanu i dwukolorowych balonów. Nieco gorzej fontanny z czekolady i bar z alkoholem.

Bankiet wymaga elegancji więc nie będzie wypadało stawiać napoi gazowanych w stołach, ponieważ mają się nijak do posiłku eleganckiego. Dodatki takie jak bańki z piany również ciekawie urozmaicą całość. Modne i pięknie wyglądające stoły również w komponują się w całość. Są one modne ale niepraktyczne jednak bankiet to zagadnienie, które pozwoli sprawdzić się okrągłym stołom. Tutaj można zaproponować kolorowe alkohole i dobre wina lub pokusić się o brak alkoholu. Wódka do bankietu pasowała będzie słabiej.

Czy można znaleźć złoty środek między bankietem i biesiadą? Brzmi to dość prowokacyjnie jednak wydawać by się mogło że współczesne wesela to właśnie swoista fuzja, która w pewnym sensie łączy te dwa skrajne pojęcia. Z jednej strony elegancja i szyk, nowe trendy a z drugiej stare i sprawdzone tradycyjne rozwiązania. Tutaj oba zagadnienia łączą się w kształt który jest lepiej bądź gorzej w stanie wchłonąć każde rozwiązanie. Tutaj wedle gustu zastosowanie znajdzie i stół wiejski i fontanna z czekolady. Tutaj wkomponują się rozwiązania półmiskowe i bufetowe. A nawet jeżeli coś będzie kiczem czy tandetą to w zasadzie też nie będzie problemem pod warunkiem że podoba się parze młodej.

Wesele to piękna impreza jeżeli zrozumiemy że nie dodatki są tu najważniejsze tylko miłość dwojga ludzi, którzy swoją radość ogłaszają w gronie najbliższych m osób.

Nietypowe pomysły na wesele.

Często podczas organizacji wesel nie można nie mieć wrażenia że coś musi być lub być nie może ze względu na tradycje. Tradycja jest niezmiernie istotna jednak nie miejmy wrażenia że nasza impreza musi być taka a nie inna. To młode pary decydują i zapraszają gości. Młode pary mają się czuć dobrze i pamiętać swoje wesele jako wymarzone, ponieważ to ich dzień.

W naszej gestii leży kwestia jedzenia i obsługi. Zawsze staramy się wykonać swoje zadanie dobrze i jak najlepiej. Przykładamy uwagę do jakości produktów i przypraw. Oryginalności i wielkości porcji. Czasami względy religijne lub moralne zabraniają stosowania w potrawach wieprzowiny lub mięsa w ogóle. Posiadamy w naszej ofercie menu potrawy które opierają się na daniach z kurczaka lub warzywach. Więc nie będzie to dla nas problemem. Jeżeli na imprezie są weganie, wegetarianie lub osoby na specjalnej diecie przygotujemy dla nich z przyjemnością danie które będą mogli zjeść. Będzie to dla nas przyjemność ponieważ dbamy o komfort naszych klientów. W ofercie posiadamy sery, ryby wędzone, surowe, smażone, dania z warzyw również polskie tradycyjne jak i światowe. Wzorujemy się na kuchni śródziemnomorskiej i światowej. Posiadamy również propozycje autorskie.

Państwa impreza w lokalu Sala weselna Polna Róża będzie niezapomniana i wyjątkowa. Zapraszamy.

 

Dom Weselny mazowieckie

Email Drukuj

Zapraszamy wszystkich z Mazowsza na wesela w naszym lokalu.

Zapraszamy mieszkańców Mazowsza do Sali weselnej Polna Róża na Mazowszu. Tutaj z pewnością znajdą Państwo jedną z najciekawszych ofert weselnych na Mazowszu. Nasza sala weselna to połączenie domu weselnego z salą bankietową. Naszą podstawową domeną są wesela, ale organizujemy wszystkie imprezy okolicznościowe i firmowe.

Wesele

Wesele to wyjątkowy dzień w życiu wszystkich jego uczestników. Dla par młodych jest to dzień pełen ekscytacji i miłych chwil, jak również miłych wspomnień, które zostają na zawsze. Naszym zadaniem jest poprowadzenie imprezy pod względem organizacyjnym. Zapewnimy obsługę, która oprócz doświadczenia i kultury osobistej będzie również wsparciem w sytuacjach kiedy będziecie Państwo tego potrzebowali. Kelner na imprezie to osoba która musi wspierać głównie parę młodą, ponieważ zwiększa to komfort osobisty i zapewnia większe poczucie bezpieczeństwa. Nasza obsługa jest dyskretna z wykwalifikowana.

Klasyczna kuchnia

Nasza kuchnia to smaki tysiąca przypraw, zarówno polskich jak i zapożyczonych z całego świata. Preferujemy kuchnię klasyczną czyli dania doskonale znane, jak i własne propozycje komponowane przez nas, nasze obserwacje i nasze gusta. A także oczywiście dania kuchni śródziemnomorskiej i światowej.

Klimatyzacja i wentylacja

Posiadamy salę wyposażoną w klimatyzację i wentylację. Dysponujemy stałym przystrojem materiałowym i nietuzinkowymi rozwiązaniami architektonicznymi. Na Państwa życzenie pomożemy w doborze dodatkowych dekoracji i dodatków dopasowanych pod kolor przewodni. Nasz ogród pięknieje na wiosnę i pozostaje piękny wraz z mijającymi miesiącami. Posiadamy gatunki brzóz czerwono listnych i klonów oraz charakterystyczne iglaki, świerki i sosny. Wspomagamy go różami pelargoniami. Wszystko dopasowane pod krajobraz i najbliższe piękne otoczenie. Zwłaszcza osoby z miast docenią naszą okolicę i autentyczność miejsca. Nasz obiekt to miejsce zarówno na wystawne przyjęcie całonocne z masą pysznych i zawsze estetycznie podanych dań, jak i skromne kilkugodzinne przyjęcie. Zapraszamy wszystkich, którzy chcą zorganizować wesele. Nasz lokal sprosta oczekiwaniom.

Karta dań

Jeżeli chodzi o kartę dań to wszystko zależy od ich rodzaju, ponieważ na weselu można zaserwować gościom kilka skromniejszych posiłków odpowiednio zbilansowanych i goście zjedzą je ze smakiem. Również krótka impreza z trzema daniami gorącymi będzie udana w naszym lokalu a goście najedzeni i zadowoleni. Wtedy dania muszą być bardziej obfite i w większych ilościach.

Standardem dzisiaj na weselach jest podawanie 5-6 posiłków. Na początek goście dostają porcję zupy, potem danie główne na półmiskach, talerzach lub wyserwowane z tacy przez kelnera. Zazwyczaj doradzamy opcję półmiskową ponieważ jest najwygodniejsza dla gości. Mają możliwość zjeść tyle ile chcą. Osoba chcąca zjeść mało nie jest skrępowana dużą porcją, a taka która jest głodna może się spokojnie najeść. Następnie goście mogą próbować zimne przystawki. Kolejne danie gorące jest serwowane około półtorej do dwóch godzin późnej. Są to porcje obiadowe mięso, dodatek skrobiowy i warzywa. Po nim w wersji 5 gorących podajemy tort około godziny dwunastej lub kolejne danie gorące jeżeli ma być ich 6. Po torcie podajemy dwie zupki w kokilkach i pierogi lub krokiet. Oczywiście jeżeli podany jest barszcz czerwony krokiet pasuje idealnie, a w przypadku żuru i barszczu pierogi pasują idealnie. Dania można dowolnie dobierać wedle uznania. Mogą być one modyfikowane i zmieniane zgodnie z Państwa gustem.

Inne imprezy

Oprócz wesel organizujemy bankiety firmowe i prywatne, imieniny, urodziny catering. Wszelkie inne imprezy. Menu jest ustalane indywidualnie z klientami. Dla firm możemy zaproponować pełną imprezę całonocną przy naszym DJ jak i przy własnej muzyce. Możemy zorganizować kolację uroczystą w pełnej elegancji otoczce. Możemy urządzić piknik dla dzieci lub grilla. Nasz obiekt to miejsce na firmową imprezę rodzinną lub przysłowiowe jajeczko świąteczne oraz wigilię firmową.

Zapraszamy również do cateringu który nasza Sala może dostarczyć wraz z całym potrzebnym zapleczem gastronomicznym i transportem. Urządzimy bufet lub przygotujemy piękne i suto zastawione stoły w Państwa willi lub firmie. Przywieziemy potrzebny sprzęt zorganizujemy wydarzenie i po nim oczywiście sprzątniemy. Zrobimy wszystko fachowo komfortowo i na czas.

Rezerwacja, ceny

Niedawno udostępniliśmy możliwość rezerwowania terminów weselnych na rok 2013! Ceny podstawowych pakietów to:

  • 140 złotych 4 dania gorące, 6 zimnych, ciasta i owoce, tort, napoje gorące bez limitu.
  • 160 złotych 5 dań gorących, 10 zimnych, ciasta i owoce, tort, napoje gorące bez limitu.
  • 180 złotych sześć dań gorących, ciasta i owoce, napoje gorące bez limitu tort.
  • 200 złotych 7 dań gorących 12 zimnych, tort, napoje gorące bez limitu.

Polecamy szczególnie menu z sześcioma daniami gorącymi skonstruowane w ten sposób, że pomimo dużej ilości dań goście zjedzą je ze smakiem. Każde danie będzie smaczne, ładnie podane i apetyczne. Gości zachwyci paleta barw i aromatów, a organizatorzy będą zadowoleni, że wybrali nasz lokal.

Zapraszamy serdecznie, Sala Polna Róża.

 

Wesele Warszawa (mazowieckie)

Email Drukuj

Zapraszamy do sali weselnej Polna Róża na wesela, które spełnią oczekiwania Państwa, a Państwa gości pozytywnie zaskoczą i oczarują urokiem miejsca, kuchni i niepowtarzalnego klimatu…

Nasza oferta to idealny wybór dla osób które nie lubią szablonowego podejścia i narzucania z góry reguł, cen i wizji swoich imprez. Rozumiemy, że wesele jest przeżyciem niezapomnianym i dużą inwestycją. Szanujemy naszych gości i również ich pieniądze. Podpowiadamy rozwiązania pozwalające zaoszczędzić pieniądze, a kiedy trzeba jak rozsądnie je wydać.

Warianty cenowe na każdą kieszeń

Posiadamy kilka podstawowych wariantów cenowych na niemal  każdą kieszeń. Zaczynając od skromnej imprezy z trzema daniami gorącymi idealnej na kolację uroczystą z najbliższą rodziną i przyjaciółmi, poprzez warianty pośrednie z 4 czy 5 posiłkami  gorącymi i kilkoma czy kilkunastoma zimnymi daniami, aż po wersję najwystawniejszą z 7 daniami gorącymi i dwudziestoma zimnymi. Niezależnie od opcji jaką Państwo wybiorą dołożymy absolutnie wszelkich starań, aby uczynić Państwa imprezę wyjątkową i niepowtarzaną.

Bankiet, bal, tradycyjne wesele

Organizujemy wesela również  w formie balu czy bankietu. Wtedy proponujemy okrągłe stoły, oraz bufetowe rozwiązanie odnośnie dań zimnych i oczywiście serwowane dania gorące. Idealnie pasuje francuski serwis, czyli opcja w której jeden kelner serwuje mięsa, inny sos i tak dalej.  Oczywiście wesela tradycyjne również zorganizujemy z wielką przyjemnością. Dania zimne są w wówczas w półmiskach na stołach, natomiast dania gorące również w półmiskach lub na talerzach. Menu zawsze ustalane jest z parą młodą tak, by organizowane wesele było takim jakiego oczekują.

Wszechstronna pomoc

Każda para młoda jest inna, dlatego w Sali Polna Róża kładziemy nacisk na indywidualizm. Staramy się nie ingerować zbędnie w decyzje młodej pary będąc oczywiście w stanie doradzić, jeżeli jest to potrzebne. Nasi goście mogą się przekonać o wyglądzie Sali będąc u nas przed innymi weselami. Takie rozwiązanie pozwala nabrać pewności siebie, przed swoją uroczystością. Mamy wiele propozycji i sugestii. Jesteśmy w stanie pomóc z transportem, zakwaterowaniem gości w pobliskim gościńcu z którym współpracujemy. Jest to miejsce niedrogie i czyste. Pomóc z fontannami z czekolady i innymi dodatkami. Dekoracja weselna naszej sali to standard z wyjątkiem pokrowców na krzesła które są opcją dodatkową. Młodzi mają pełne pole do popisu jeżeli chodzi o florystykę czy każdą inną dekorację, pod warunkiem tylko, że nie niszczą elementów stałych poprzez na przykład wiercenie dziur. Posiadamy klimatyzację, wentylację i własną kuchnię. Własna kuchnia sprawia że mogą Państwo być spokojni o jakość dań jak i ich temperaturę. Zatrudniamy tylko uznanych fachowców oraz zdolną młodzież do pomocy. Kładziemy nacisk ma jakość obsługi i jedzenia.

Menu

W naszym menu nie brakuje dań znanych i lubianych oraz nowoczesnych i nowatorskich. Posiadamy dania mięsne, warzywne, rybne, wyroby cukiernicze, pyszne ciasta i torty z zaprzyjaźnionej  cukierni. Wszystkie są robione ze sprawdzonych receptur. Mamy w ofercie dań gorących dania takie jak bigosy, flaki , bitki i zrazy oraz włoskie makarony, hiszpańskie tortille (nie mylić z meksykańskimi), wędlinki z całego świata. Ryby polskie i europejskie, słodko i słonowodne. Możemy polecić wiele nowości i dań autorskich. Dania autorskie nie są wymyślane na potrzebę chwili. Są to dania sprawdzone i  wielokrotnie serwowane, a ich receptura była udoskonalana i dopieszczana od dawna. Są to połączenia smaczne i ciekawe - zawsze chętnie je polecimy - każde robione z pasją i podane w sposób estetyczny i elegancki.

Wesele to głównie jedzenie, a u nas wesele jest priorytetem. Poniżej zamieszczamy propozycje dań zimnych i gorących jakie można zamówić na swoją imprezę w naszej Sali.

Propozycje dań zimnych i gorących

Dania zimne:

  • Śledzie tradycyjne w cebuli zwykłej, czerwonej lub czosnkowej.
  • Łosoś wędzony sposobem skandynawskim.
  • Panga i tilapia w galaretce aromatyzowanej zieloną cytrynką.
  • Rybka faszerowana owocami suszonymi, owocami morza, paluszkami krabowymi typu surimi, farszem ryby po grecku, szpinakiem, suszonymi pomidorami.
  • Ryba po grecku w  warzywach.
  • Mimoza z soli i łososia. Łosoś dekorowany kawiorem.
  • Jajka z farszem pieczarkowym, kawiorowym, tuńczykowym, łososiowym.
  • Wędliny podawane z marynatami.
  • Roladki z kurczaka z farszem mięsnym, szpinakowym, lub galantyna.
  • Nóżki wieprzowe lub galaretki drobiowe.
  • Rolady z polędwiczki wieprzowej.
  • Roladeczki z  karkówki z farszem z grzybów.
  • Schab po warszawsku lub z morelą i śliwką suszoną.
  • Sałatki takie jak meksykańska, grecka, włoska, pomidor z mozzarelą i oczywiście jarzynowa.
  • Mięsa pieczone, boczki, szynki, schaby, karkówki, słoniny oraz całą gamę nie wymienionych. 

Dania gorące:

Oczywiście jeszcze ważniejsze są dania gorące. Możemy przyrządzić dania z drobiu, wieprzowiny (lub zupełnie wieprzowinę w razie potrzeby wykluczyć), dania z ryb, dania z wołowiny i cielęciny, oraz z dziczyzny. Do dań z reguły przez nas polecanych należą:

  • Indyczek z borówką lub żurawiną, wiśniami z alkoholem, sosem z czarnej porzeczki z miętą lub melisą.
  • Zrazy wieprzowe z mięsem mielonym i mielonymi pieczarkami, lub wołowe z farszem z grzybków leśnych w sosie smardzowym lub kurkowym.
  • Schab lub karkówka pieczona w piecu podana pod sosem pieczarkowym, śliwkowym, pieczeniowym.
  • Kotlet schabowy marynowany w czosnku lub majeranku.
  • Piersi z kurczaka na kilkanaście sposobów.
  • Kilkanaście gulaszy lub potrawek, w tym nasze dania autorskie, takie jak kurczak z papryką kolorową i pomidorami we włoskiej bazylii i innych wonnych ziołach.
  • I wiele, wiele niewymienionych.

Poza tym dania wegańskie i wegetariańskie, takie jak grillowane warzywa, sery, ryby, teriny, jajka faszerowane, pierogi i inne, oraz dania z produktów ekologicznych. Posiadamy bardzo szeroką bazę dań postaramy się dopasować do Państwa smaków.

Wesele o każdej porze roku

Każda pora roku jest inna i piękna na swój sposób. Nasza Sala oprócz kuchni sezonowej i ogrodu zmieniającego się wraz z porami roku, zmienia również ceny.

Zima urzeka swoim surowym zimnym pejzażem. Uczestnicy wesel zimowych będą czuli się komfortowo ponieważ mamy system grzewczy. Piękno zimy na wsi polega na pięknie iglaków, ośnieżonej okolicy w połączeniu z drewnem w ciemnych odcieniach i galopującymi w oddal końmi.

Wiosna to przyroda budząca się do życia. Zieleniące się pola i łąki, kwiaty wiosenne leniwie przebijające się z pod śniegu krokusy, przebiśniegi i sasanki. Pączkujące brzozy i wierzby. Pora pełna romantyzmu i nadziei. Wspaniały czas na wesele.

Lato to sezon weselny w pełni. Najbardziej popularne miesiące weselne to czerwiec, sierpień, wrzesień, a najpiękniejszy to lipiec. Lipiec króluje ze względu na mnogość i dostępność ziół i owoców, z których tworzymy piękne kompozycje. A ceny i ilości dostępnych kwiatów to raj dla florystów.  Nasze pomysły mają oczarować gości i wbić im się w pamięć kolorystyką, smakiem i kompozycjami potraw. Najcieplejszy i najbardziej weselny okres lato.

Jesień również ma swoich zwolenników, ze względu na swoją melancholię i różnorodność barw. W Sali weselej Polna Róża wesele jesienne będzie jeszcze piękniejsze ze względu na otoczenie. Pobliskie pola i lasy mienią się paletą tysiąca barw, na stołach królują grzyby, warzywa i jesienne owoce. Przyroda wzbogaca jesienną kuchnię i powoli pomaga zapełnić spiżarnie przetworami z grzybków, ogórków, papryk, śliw i gruszek w occie.

Tak więc niezależnie czy jest to sroga ale piękna zima, która pozwoli każdej pannie młodej poczuć się jak Królowa Śniegu, czy pełna nadziei i radości wiosna, czy lato tryskająca smakiem owoców, kolorem ziół i kwiatów, czy jesień mieniąca się pięknem naturalnych barw - każda pora roku może być idealna na idealne wesele, pod warunkiem że odbędzie się ono w Sali weselnej Polna Róża.

Wesele Warszawa (mazowieckie)

Ceny wesel w naszym lokalu dostosowane są do tego, czego pary młode oczekują. Ciężko jest z góry nakładać ceny, ponieważ każdy człowiek jest inny. A skoro każdy marzy o idealnym weselu, należy takiemu oczekiwaniu sprostać. Normalna kwestia, że cena imprezy weselnej będzie inna jeżeli ktoś zażyczy sobie 7 dań gorących a inna jeżeli 3. Jednak zależy również od produktów jakie zostają użyte. Ciężko wyceniać po równo danie z cielęciny czy kaczkę tak samo jak kotlet schabowy. Także ceny różnią się tak samo jak menu. Dla ułatwienia posiadamy kilka wersji menu w różnych wariantach cenowych, tak, żeby każdy wiedział od czego zacząć kompozycję swojej imprezy. Nie narzucamy z góry rozwiązań. Jeżeli ktoś chciałby menu z samymi daniami gorącymi to oczywiście nie ma problemu. Przewidujemy również zniżki dla osób biorących ślub i wyprawiających wesele po sezonie lub organizujących wesele w niedzielę lub piątek.

Chętnie zawsze podejmiemy się wyzwań trudnych i nietypowych lub ciężkich logistycznie do zorganizowania, Wyzwania są naszą specjalnością. To samo dotyczy nowości, które staramy się obserwować na bieżąco śledząc targi ślubne i żurnale weselne. Moda ślubna to czasami detale a czasem milowe kroki. Zmienia się wygląd pokrowców, przywieszek, zastawy, florystyki, dań… Każda branża poszukuje i udoskonala. Trendy mijają i wracają, zmieniają się ale ciągle pozostają obecne. Od kilku lat modna jest dekoracja materiałowa. Powoli mija moda na wysokie wazony i stonowane kwiaty. Powoli zaczynają królować kolory. Oczywiście biel zawsze będzie elegancka i modna, jednak kolor jest zawsze wyrazem charakteru i indywidualności.

Legionowo, Łajski, Jabłonna?

Wesele Warszawa (mazowieckie) tylko w lokalu Polna Róża. Lokal stworzony  po to, żeby spełniać marzenia naszych gości i organizować imprezy takie jak sobie życzą. Zapraszamy do  ,,Polnej Róży’’ na wesela.

Często organizując wesela, goście pochodzący z poza Polski lub z podejmujące osoby z zagranicy proszą nas o uwzględnienie tego w menu. Nie jest to dla nas problem.

Posiadamy wiele dań śródziemnomorskich w swojej ofercie. Zaczynając od włoskich past, sałatki, wędliny, sery, aż po desery i napoje. Dzisiejszy rynek obfituje w produkty z całego świata. Możliwe jest dostarczenie świeżych owoców morza i zaserwowanie ich na imprezie, podanie kawioru czy krewetek. Wyżej wspomnianych wędlin, włoskich czy hiszpańskich suszonych szynek, wędzonych na zimno. Kiełbas, wędlin z ryb takich jak tuńczyk z półwyspu iberyjskiego.

Dla osób ambitniejszych proponujemy wielce modny bufet ze słodkościami w dwóch kolorach dekorowany dwukolorowymi balonami. Rozwiązanie przyszło zza oceanu i podbija europejskie rynki i serca Młodych Par. Ciekawsze od fontann z czekoladom i absolutnie nowoczesne. Zawsze chętnie zaproponujemy naszą propozycję polegającą na połączeniu stołu owocowego, czyli bufetu z artystycznie powycinanymi owocami dekorowanego kwiatami. Pięknie wygląda i zrobi dobre wrażenie na gościach. Oryginalność i własna inwencja po trosze z tradycją i rozwiązaniami sprawdzonymi to kierunek najlepszy do zaproponowania. Sprawi on że Państwa wesele będzie jedyne w swoim rodzaju.

Zawsze staramy się prowadzić wesela dostosowując się do naszych gości, staramy się dopytać o zwyczaje panujące w ich miastach i regionach. Pochodzenie to istotny element, ponieważ każdy rejon ma swoje tradycje. Tradycje piękne i osobiste a ich kultywowanie to dla nas skarb i zawsze staramy się ośmielać gości do takich rozwiązań. Podczas długich rozmów zawsze staramy się tłumaczyć zagadnienia w myśl zasady ,,Jeżeli nie potrafisz wytłumaczyć czegoś w prostych słowach, to znaczy że sam nie do końca rozumiesz o czym mówisz’’ i druga maksyma:  Traktuj rozmówcę tak jak sam chciałbyś być traktowany.

Staramy się nie nadużywać fachowych i branżowych nazw i zwrotów, ponieważ służą one do uproszczenia rozmów w branży a w rozmowie z osobami które jej nie znają mogą powodować niepotrzebne nieporozumienia. Osoby organizujące wesele nie mają obowiązku znać terminów fachowych i my to rozumiemy. Sztuczne podkreślanie takich sformułowań często ma na celu wymuszenie na rozmówcy poczucia fachowości, a w rzeczywistości fachowiec to ktoś, kto potrafi dostosować się tak, żeby określone zagadnienie odpowiednio przedłożyć.

Warszawa i okolice

Nasza oferta skierowana jest do osób z województwa mazowieckiego, w tym a może przede wszystkim do osób z Warszawy. Warszawa to rynek pasjonujący ze względu na swoją różnorodność. Wpływy całej polski od morza do Tatr. Piękna różnorodność, ponieważ wesela w różnych częściach Polski obchodzone są różnie. W Warszawie wszystko jest trochę zunifikowane. W zasadzie tradycja warszawska to skromny obiad w typie dzisiejszego obiadu weselnego, ale naleciałości z województwa i reszty kraju pozwoliły i Warszawiakom dostrzec urok całonocnych imprez z masą jedzenia i alkoholu przy orkiestrach lub wodzireju i DJ.

Warszawa to potęga gastronomii. Niespotykana ilość hoteli i restauracji. Najpiękniejsze i najdroższe lokale w Polsce. Pięciogwiazdkowe hotele, olbrzymie mogące pomieścić po nawet dwa tysiące osób. A pod Warszawą mnóstwo lokali weselnych w typie restauracji, domów weselnych, sal bankietowych i sal weselnych. Między nimi nasza skromna propozycja

Sala weselna Polna Róża. Niczym silna, dzika i wolna polna róża między wieloma innymi kwiatami często na pozór ładniejszymi ale mniej autentycznym. Prezentujemy ofertę weselną kierowaną do osób ceniących doskonałą kuchnię, kulturalną i miłą obsługę i wystrój z charakterem. Jesteśmy dumni z osób, które wybierają nasz lokal i zawsze staramy się bez zbędnych słów odpłacać im swoją ciężką i uczciwą pracą. Doceniamy to że to dzięki Państwu możemy realizować naszą największą pasję którą jest gastronomia. Staramy się aby w naszym lokalu określenie sztuka gastronomiczna nabierało autentycznego wyrazu. I tak jak kompozytor mając  do dyspozycji nuty tworzymy nasze kompozycje. Są to kompozycje smaku, aromatu , barw oraz kształtów. Zawsze staramy się aby nasze dzieła chociaż tak nietrwałe, przetrwały w Państwa wspomnieniach i pamięci na długo…

Zapraszamy do ,,Polnej Róży’’. Wesele Warszawa (mazowieckie) zaczyna się u nas.

 

Chrzciny Legionowo, Jabłonna i okolice

Email Drukuj

Witamy w Polnej Róży sali weselnej w  Łajskach pod Legionowem.

Mieścimy się na ulicy Polnej 11 100 metrów od skrętu z Nowodworskiej.

Nasz numer telefonu 608-134-259

Strona główna www.polnaroza.pl

 

 

 

Chrzciny w okolicach Legionowa to wydarzenie, które w idealnym stylu uświetni Polna Róża. Nasza Sala weselna upodobała sobie obok wesel właśnie chrzciny jako imprezę sztandarową, stąd olbrzymi nacisk na jakość i niska cena. Bardzo lubimy chrzciny ze względu na ich charakter. Jest to spokojna, aczkolwiek radosna impreza przepełniona ciepłem i serdecznością. Charakter chrzcin wynika z faktu, że na imprezę z reguły zaproszeni zostają najbliżsi przyjaciele oraz rodzina. Tak, jak dla rodziców chrzestnych wielkim zaszczytem i wyróżnieniem jest fakt podawania do chrztu, tak, dla lokalu który ma uświetnić i sprostać takiej uroczystości powinien być to zaszczyt i wyróżnienie. Sala weselna Polna Róża rozumie, że zlecenie organizacji takiej uroczystości jest wielkim wyróżnieniem, dlatego staramy się odwdzięczyć naszym podejściem nie kierując się względami wyłącznie ekonomicznymi. Chrzciny to kilka aspektów. Te na które mamy wpływ to komfort gości, jakość obsługi i jedzenia oraz dekoracje. Dekoracja wpływa w mniejszym stopniu, ale jednak wpływa.

Sala

Nasza sala jest duża, wręcz bardzo duża. Na imprezach mieści się tutaj około 180 osób, na weselach 160, ze względu na inne ustawienie sali. Więc na chrzciny salę trzeba jakoś zmniejszyć. Robimy to w ten sposób, że zestawiamy stoły na środku sali w jeden rząd. Rząd szeroki, ponieważ powstaje z zestawienia dwóch stołów ma szerokość 160 centymetrów. Sala jest idealnie zapełniona nawet przy dwudziestu osobach. Ale teoretycznie powstaje problem zapełnienia stołów. Rozwiązujemy go w ten sposób, że przystawki są serwowane na dużych półmiskach z ładnymi dekoracjami, co pięknie zapełnia pustkę. Staramy się dawać jedzenia na tyle dużo, żeby go zostało i było czym poczęstować gości.

Rozrywka dla dzieci

Ponieważ chrzciny to pierwsza impreza w życiu dziecka, dla rodziców jest często stresem. Jednak staramy się zawsze, żeby powyższy stres minimalizować. Chrzciny to impreza na której zwykle przebywają dzieci, w różnym wieku. Pozostawianie ich bez zajęcia to narażenie nas na zniszczenia a ich na niebezpieczeństwo. Ponieważ dzieci będące bez zajęcia to dzieci, które tego zajęcia szukają, staramy się zapewnić im godziwą rozrywkę. Idealnym rozwiązaniem jest zatrudnienie DJ'a, który poprowadzi zabawę dla najmłodszych. Zorganizuje on zabawy i konkursy, zajmie wszystkich od rodziców do dzieci. Jednak, jeżeli budżet jest okrojony lub propozycja zbyt niekonwencjonalna proponujemy po prostu balony. Dostają je Państwo od nas w prezencie. Są to balony w kolorze niebieskim lub różowym, ewentualne białym. Oczywiście zależy to od tego, czy dziecko jest chłopczykiem czy dziewczynką. Dzieci świetnie zajmują się balonami na długie godziny i poświęcają się swojej ulubionej rozrywce. Rodzice mogą w spokoju oddać się wtedy dyskusjom i wspomnieniom.

Rozrywka dla dorosłych

Jeżeli goście mają takie życzenie to zawsze istnieje możliwość przyniesienia we własnym zakresie muzyki, w postaci radia lub wierzy. W odróżnieniu od komunii, chrzciny często są imprezą, na której występuje alkohol. Nie zabraniamy absolutnie wnoszenia alkoholu, chrzciny mają być imprezą wesołą. Oczywiście również do tego nie namawiamy. Po prostu zostawiamy wolną rękę w tym wypadku. Muzyka na chrzcinachto kwestia wyboru organizatorów jednak przypominamy, że absolutnie mieści się w granicach kultury jak i tradycji, nie jest niczym złym ani niestosownym. Nawet jeżeli chodzi o tańce to oczywiście się zdarzają.

 

Dekoracje

Dekoracje jakie na chrzciny zapewnia nasza Sala weselna to oczywiście przywieszki, określane często jako obrusy do ziemi w uniwersalnym białym kolorze. Są one wykończone zgodnie z najnowszymi trendami panującymi teraz w modzie. Wykańczamy je w kolorze odpowiednim do tego, czy Państwa dziecko jest chłopcem czy dziewczynką. Przez środek stołu puszczamy dekorację z materiału różowego lub niebieskiego. Dobieramy odpowiednie serwetki i dodajemy baloniki w tym samym kolorze. Oczywiście jeżeli komuś nie pozwala estetyka, baloniki i materiały nie zostaną dodane. W niedalekiej przyszłości będziemy pracowali nad pokrowcami w kolorze różowym i niebieskim. Na razie dysponujemy białymi i pomarańczowymi, które w razie chęci wyrażonej z Państwa strony chętnie sprezentujemy. Jednak nie namawiamy na siłę, ponieważ po pierwsze często dzieci niszczą pokrowce, po drugie nasze krzesła są nowe i eleganckie. Jeszcze chwilę należy poświęcić serwetkom, jeżeli zajdzie potrzeba możemy oczywiście udostępnić Państwu serwetki z materiału w kolorze białym lub zaproponować serwetki z fizeliny, najbardziej eleganckie i pięknie wyglądające. Będące złudzeniem materiału jednak są one jednorazowe więc w pełni higieniczne i neutralne dla organizmu.

Obsługa

Należało by przejść do menu, czyli tego, co generalnie jest istotą naszej pracy w Sali weselej Polna Róża. To głównie dwa elementy są z punktu widzenia nas najważniejsze. Po pierwsze jedzenie, po drugie obsługa. Jeżeli chodzi o obsługę to staramy się żeby nie była sztywna i ograniczona do wykonywania własnych obowiązków, tylko żeby służyła pomocą i umilała gościom gościnę. Fachowość jest potrzebna, jednak doświadczenie często uczy, że goście potrzebują nie sztywnej obsługi tylko kogoś kto często pomoże, podpowie a nawet w cudzysłowiu będzie miał baczenie na dzieci. Docenią Państwo nasze podejście w trakcie imprezy.

Menu

Jeżeli chodzi o jedzenie to proponujemy trzy podstawowe warianty. Wariant pierwszy to menu w cenie sześćdziesiąt złotych. Idealne na krótki obiad lub na imprezę o ograniczonym budżecie. Menu stworzone po to, żeby osoby które nie chcą lub nie mają warunków do organizacji imprezy w domu, mogły powierzyć imprezę z okazji chrzcin lokalowi. W ten sposób odwdzięczą się gościom za przybycie nie nadwyrężając domowego budżetu. Na początek dostają Państwo zupę, potem dania główne na talerzach lub półmiskach. Z reguły polecamy opcję półmiskową, ponieważ goście mają możliwość próbowania dań co często jak pokazuje praktyka jest popularnym i wygodnym rozwiązaniem. Po daniach głównych wniesione zostają ciasta domowe, serniki w dwóch rodzajach krakowski i sernik z makiem, szarlotka domowa z jabłkami zagęszczonymi budyniem waniliowym z przepisu babci, ciasto jogurtowe "biała dama", metrowiec z polewą z czekolady z orzechami oraz kilka innych do wyboru. Do dyspozycji gości są napoje gorące w postaci kawy, herbaty. W zasadzie taki pełen obiad to propozycja, która zapewni każdemu możliwość najedzenia się do syta.

Jednak dla osób mających do dyspozycji nieco większy budżet proponujemy opcję standardową, z pięcioma przystawkami, które sami Państwo wybieracie i daniem na koniec imprezy. Cena takiego zestawu to raptem 80 złotych, plus obsługa i alkohol + napoje zimne we własnym zakresie. Cena za obsługę to sto pięćdziesiąt złotych za osobę. Menu powyższe wystarczy na bardzo fajną uroczystość.

Dla najbardziej wymagających lub dla osób które szykują dłuższą imprezę, z reguły dla większej ilości osób proponujemy menu za sto dwadzieścia złotych. Zawiera pięć dań gorących obsługę i więcej przystawek zimnych. Menu to jest ciekawą formą wystawnego przyjęcia a wręcz imprezy z okazji chrzcin.

Komfort i wygoda

W "Sali Weselnej Polna Róża" zorganizujemy chrzciny takie, jak Państwo sobie wymarzą. Charakter imprezy ustalimy podczas długiej rozmowy na temat Państwa gustów i pomysłów. Postaramy się dopasować możliwie jak najbardziej do Państwa i Państwa gości. Z dodatkowych opcji oprócz wyżej wspominanego DJ proponujemy jeszcze czekoladę na gorąco, deser lodowy, szarlotkę z lodami i bitą śmietaną, ponadto fontannę z czekolady, dekoracje balonowe. Na Państwa życzenie wykonamy dekoracje takie, jak sobie Państwo wymyślą. Mamy nadzieje że dadzą nam Państwo szansę na organizacje chrzcin swojego dziecka a sobie i swoim gościom możliwość komfortu i wygody, jakie daje uczestnictwo w organizowanych przez nas imprezach.

Zapraszamy na chrzciny do Sali weselnej Warszawa "Polna Róża".

 

Nietuzinkowe menu z kurczaka

Email Drukuj

Witamy w Polnej Róży...

Więcej…