Home Artykuły Zajazd Weselny Warszawa, Legionowo (okolice)

 

Wesele

`   Wesele Legionowo Witamy w Polnej Różysali weselnej...

 

Komunie 2017

Serdecznie zapraszamy Wszystkich którzy szukają dobrego l...

 

Chrzciny

 Chrzciny pod Legionowem Łajski ulica Polna 11.   "C...

 

Catering

Catering.Z przyjemnością podejmiemy się organizacji imp...

Zajazd Weselny Warszawa, Legionowo (okolice)

Email Drukuj

Witamy w Polnej Róży.

Nasz lokal mieści się w Łajskach koło Legionowa na ulicy Polnej 11. Numer telefonu 608-134-259

Zapraszamy na stronę główną sali weselnej Polna Róża: Sala weselna

 

 

 

 

 

 

 

Witamy w Polnej Róży, zajeździe koło Warszawy. Nasz obiekt to sala bankietowo-weselna z przeznaczeniem do organizacji imprez prywatnych, okolicznościowych firmowych. Sale takiego rodzaju są spadkobiercami klasycznych doskonale znanych zajazdów.

Zajazd to dzisiaj określenie używane w odniesieniu do motelu w stylu karczmy. Znajdują się one z reguły, koło dróg przelotowych. W rzeczywistości zajazd to zarówno motel jak i dom weselny. Nasz zajazd to miejsce stworzone na imprezę rodzinną lub firmową, z reguły w większym gronie. Chętnie podejmiemy się organizacji wesela, obiadu weselnego, chrzcin, cateringu, komunii a także oczywiście imprezy firmowej.

Nasz zajazd weselny znajduje się w Łajskach. Jest to mała wieś pod Warszawą, która graniczy z Legionowem i Wieliszewem. W bliskim otoczeniu znajduję się Zalew Zegrzyński, dwie stadniny koni i las. Dookoła roztaczają się pola dziko porośnięte naturalną roślinnością. Nie posiadamy sąsiadów i nie graniczymy z ruchliwymi ulicami. To zapewnia z jednej strony komfort, a z drugiej bezpieczeństwo. Posiadamy ogród, który cały czas upiększamy i udoskonalamy, tak aby był wyjątkowym miejscem. Nasze otocznie zapewnia odpoczynek i komfort a także wrażenia estetyczne ze względu na bardzo piękną okolicę.

Połączenie z Warszawą, Jabłonną, Legionowem i Nowym Dworem sprawia że dojazd nie będzie uciążliwy. Wesela - priorytet w działalności zajazdów weselnych, czy jak ktoś woli sal weselnych. Posiadamy salę balową mogącą pomieścić od 30 do stu sześćdziesięciu osób w układzie czterech rzędów stołów. Sala posiada stałą materiałową dekorację za którą nie pobieramy dodatkowej opłaty! Poza tym posiadamy również możliwość wykonania subtelnej dekoracji balonowej. W tym przypadku doliczamy koszt zużytych materiałów. Taka delikatna dekoracja to wydatek rzędu około trzystu złotych. Mamy sprawną klimatyzację i własny system wentylacyjny co zwiększy komfort imprezy w upalny dzień oraz system grzewczy zapewniający komfort w dni zimniejsze. Dodatkową opłatą są pokrowce na krzesła. Posiadamy dwa kolory pokrowców. Jedne w odcieniu pomarańczy, drugie neutralne białe. Krzesła bez pokrowców również będą wyglądały ciekawie i elegancko ponieważ są nowe i ładne. Zakończenia stołów wykańczane są przywieszkami. Są to drapowane materiały, które pary młode dostają również w prezencie. Nasze wzorowane są na najmodniejszych żurnalach ślubnych. Również stół młodej pary ubierany jest w takie ozdoby.

Państwo młodzi we własnym zakresie dostarczają alkohol, napoje zimne i kwiaty. Nasz zajazd weselny oferuje Państwu dania gorące w ilości od trzech do siedmiu, ciasta własnego wypieku, dania zimne z ryb, warzyw, mięs i sałatki, napoje gorące, dekoracje sali, obsługę kelnersko kucharską. Wszystkie koszty dotyczące wynajmu sali i koszty obsługi.

Otwierając salę weselną naszym głównym zadaniem i priorytetem były imprezy weselne. Nie chcieliśmy ograniczać się do jednego menu w jednej cenie. Zależało nam na dotarciu do szerokiej rzeszy klientów. Postanowiliśmy utworzyć kilka wersji menu weselnego, a rodzaje dań generalnie pozostawić parom młodym, naturalnie służąc pomocą i radą.

Menu w wersji 135 złotych to wersja z 4 daniami gorącymi i ośmioma zimnymi. Menu wystarczające na udaną imprezę. Dobre jedzenie to podstawa. Standardowa opcja menu to 10 dań zimnych i pięć gorących i ten zestaw cieszy się największym powodzeniem wśród naszych gości. W skład tego menu wchodzą dwa dania półmiskowe, dwie zupy i danie typy potrawka lub inne danie jednogarnkowe. Najbogatsze jest menu w wariancie 200 złotych, jest to menu najbogatsze i najbardziej prestiżowe. Ilość siedmiu dań jest ilością dużą, jednak porcje są mniejsze a dania zbilansowane i smaczne. Swoją konstrukcją menu będzie odpowiadało prawie każdemu. To menu to idealna okazja żeby zaproponować coś dobrego ale niepopularnego lub nieznanego. Posiadamy kilka sprawdzonych autorskich przepisów, które zaskoczą pozytywnie i oczarują państwa gości. Posiadamy również menu w cenie sto złotych idealne na elegancki obiad weselny. Opcja świetna na piątki i niedziele. Doskonale pasuje tutaj rozwiązanie półmiskowe i stół deserowy. Imprezy takie trwają zwykle kilka godzin a dzięki naszej obsłudze pozostaną na bardzo długo w pamięci naszych i Państwa gości.

Oczywiście oprócz wesel organizujemy chrzciny i komunie. Chrzciny to nasz drugi priorytet. Jest to impreza która powinna odbyć się w naszym lokalu ponieważ zasługują Państwo na komfort i wygodę, które możemy zapewnić i zaproponować. Chrzciny w naszym lokalu to kilka przystawek trzy dania gorące bardzo smaczne ciasta i owocki filetowane, oraz oczywiście napoje gorące bez limitu. W prezencie dla naszych gości wykonujemy bezpłatną dekorację materiałową na stołach i dopasowujemy kolor serwetek i innych ozdób do płci dziecka wedle zasady niebieski dla chłopczyka, różowy dla dziewczynki. W prezencie dostają Państwo również balony. Dekorujemy nimi stoły i sufit sali oraz dajemy osobne dla dzieci. Zapewni im to doskonałą rozrywkę i pozwoli rodzicom na moment odpocząć.

Posiadamy ogródek w którym dodatkowo można odpocząć na ławeczkach i nacieszyć się pięknem okolicy i urokiem wsi. Posiadamy własny parking a teren może na Państwa życzenie zostać zamknięty, co wpłynie korzystnie na bezpieczeństwo dzieci. Nasze chrzciny to dobre jedzenie w dużych ilościach. Domowe dania smakujące każdemu, prawdziwe zupy smakujące każdemu przyrządzane wedle staropolskich receptur z naturalnych składników. Smaczne i zdrowe surówki z kapusty, kapusty czerwonej, pekińskiej, buraczków, marchewki i warzyw sezonowych. Sałatki grecka, meksykańska, cezara, włoska, warzywna, jarzynowa, oraz autorskie z łososia, brokuł i pomarańczy w sosie jogurtowym lub z grillowanymi warzywami. Oprócz dań głównych posiadamy w ofercie pyszne domowe ciasta. Szarlotki, serniki staropolskie, makowce, białe damy, murzynki, jabłeczniki, łabędzie ze śmietaną, śmietanowce, wuzetki i wiele innych.

Nawiązaliśmy współpracę z wybitną cukiernią, która przyrządza doskonałe torty. Na chrzciny polecamy tort z lukrową figurką w kształcie śpiącego niemowlaczka. Możemy również zaproponować tort ze zdjęciem dziecka! lub w dowolnym kształcie. W ofercie mamy również dania bezmięsne i ryby. Słowem dla każdego coś na miarę potrzeb tak, aby wyjątkowe wydarzenie odbyło się w wyjątkowej oprawie. Organizacja imprez to dla nas pasja i przyjemność.

Dlaczego Polna Róża?

Obecnie lokali weselnych i bankietowych jest coraz więcej. Żeby zaistnieć w okolicy w której panuje silna konkurencja każdy musi znaleźć coś co go wyróżni. Otwierając lokal postawiliśmy na doświadczenie. Nawiązaliśmy współpracę z osobą posiadającą ponad 30 lat doświadczenia w gastronomii najwyższych lotów!!! Nasz doradcza i współpracownik to osoba kilkanaście lat pracująca w hotelach 4 gwiazdkowych a następnie w placówce rządowej. Również kadra posiada olbrzymie doświadczenie, które zawsze jest nie do przecenienia. Jedzenie - kolejny kluczowy element. Utworzyliśmy własny system pracy gwarantujący jakość i podawanie posiłków w szybkim tempie, co niezmiernie ważne podczas imprez weselnych. Szybka sprawna obsługa serwujące pyszne dania w dużych ilościach. Dodatkowo nasze dekoracje uchodzą za artystyczne i są niedoścignione dla innych (poza kilkoma obiektami w kraju). Jakość dań to efekt wypróbowanych receptur. Często również zapożyczamy ciekawe pomysły ze świata.

Tworząc menu nie oparliśmy się o czynnik ekonomiczny, tylko o szerokie spektrum odbiorcy. Nasza Sala jest i ma być dostępna zarówno dla osób zamożnych jak i mniej zamożnych. Dlatego posiadamy kilka rodzajów menu i zawsze staramy się podpowiadać rozwiązania warte ceny. Szanujemy pieniądze klientów jak swoje własne. Ta dobra zasada czyni nas wiarygodnymi i przystępnymi, a nasi goście mają pewność że każda wydana przez nich kwota ma dla nas realną wartość.

Druga cecha która nas wyróżnia na tle konkurencji to zaangażowanie i indywidualność. Wszystko co robimy, robimy tak żeby stanowiło autentyczną wartość. Staramy się nadawać indywidualny charakter naszej sali, daniom, ogrodowi i podejściu do gości. Rozumiemy że wesele jest ważnym ale obok tego stresującym wydarzeniem w życiu człowieka. Zawsze pomagamy zminimalizować stres towarzyszący młodym parom. Nasza sala to miejsce zmieniające się i od początku starające nadążyć za modą. Śledzimy żurnale weselne, targi i inne nowości, dzięki czemu zawsze jesteśmy na bieżąco. Co prawda nie wszystkie nowości znajdą odzwierciedlenie w naszym zajeździe weselnym ponieważ wesele to tradycja, a współczesna moda stara się pędzić za modą amerykańską. Wiele rozwiązań stosowanych na naszych weselach ma podłoże religijne więc z szacunku do naszych gości nie narzucamy rozwiązań tylko staramy się je dostosować do par młodych.

Kolejnym kluczowym czynnikiem który jest dla nas niebywale istotny jest oczywiście kuchnia weselna. Nasza gastronomia stoi na wysokim poziomie. Nasze dania są zróżnicowane dobieramy je do upodobań konsumentów jednak, zawsze ich wspólną cechą jest smak, świeżość estetyka podania i duże porcje. Obfite i smaczne posiłki to z reguły pierwsze wymieniane wspomnienia naszych gości. Zaraz za tym nasi byli goście wyliczają miłą i uprzejmą kadrę personalną pomocną w każdej sytuacji. Kończąc zwłaszcza goście z miasta doceniają piękno okolicy i oczywiście urok sali.

Idealne menu weselne?

Każdy kto ma w planie organizację imprezy weselnej zastanawia się ile powinno być dań na weselu? Nie tak dawno temu, około dziesięciu lat wstecz, podczas uroczystości weselnych podawano trzy, potem gdzieniegdzie cztery dania. Na początek zupa, następnie danie główne, potem zupa lub potrawka najczęściej strogonoff i zupa na zakończenie. Zdania będą podzielone, ponieważ jedna osoba będzie miała możliwości dużo mniejsze a inna większe. Takie menu w zasadzie jest wystarczające. Jednak konkurencja między lokalami weselnymi zaczęła rosnąć a wraz z nią ilość serwowanych posiłków. Dzisiejszym standardem jest pięć a nawet sześć dań gorących. W naszym lokalu maksymalna proponowana ilość to siedem. Jest to oferta skierowana do osób które nie muszą na siłę oszczędzać na menu. Siedem to oczywiście dużo, ale przy mniejszych porcjach jest to ilość realna do zjedzenia. Po takiej imprezie nikt nie ma prawa czuć się głodnym. Jednak jak wyżej wspominamy standard to dań pięć. Nasz lokal w takim menu proponuje dwa dania obiadowe, danie jednogarnkowe i dwie zupy i oczywiście przede wszystkim jakość!!! Smak, wygląd i świeżość.

Przy daniach zimnych kwestia jest bardziej skomplikowana. Zasadniczo minimalna ilość to pięć przystawek: wystarczą: wędliny, nóżki wieprzowe, pasztet, sałatka grecka i pomidor z mozzarellą lub śledzie, w zależności od gustów. Dzisiejszym standardem jest dziesięć a nawet bardziej poprawne dwanaście co znowu znajduje odzwierciedlenie w tradycji i religii. Owe dwanaście potraw symbolizuje dwunastu apostołów i ma zapewnić pomyślność młodej parze. Podczas takich imprez na przystawki zimne podaje się w naszym zajeździe weselnym takie smakołyki jak: śledzie w oliwie, tradycyjne i w wielu przypadkach konieczne choć oczywiście proste danie. Śledzie w śmietanie lub salsie śledziowej (czyli w sosie keczupowym na ostro i słodko zarazem, bardzo dobre ciekawe połączenie). Ryby w galarecie faszerowane krabami, krewetkami, szpinakiem, sosem greckim, łososiem lub kawiorem. Ryby w galaretach z dodatkiem sosu czosnkowego, jogurtowego lub innych. Ryby w całości na postumentach. Rolady z boczku, karkówki, piersi kurczaka. Nóżki i tymbaliki drobiowe i rybne. Jajka faszerowane. Sałatki zwłaszcza brokułową z serem feta, pomarańczami i sosem jogurtowym, oraz oczywiście całą masę innych nie wymienionych.

Tanie wesele Legionowo, Jabłonna, Warszawa, Łajski

Zdarza się że budżet weselny nie jest zbyt wysoki. Nie należy się zrażać, ponieważ jest wiele możliwości na to żeby go nieco oszczędzić. Nasz obiekt przygotował kilka propozycji. Po pierwsze istotny jest termin. Tanie terminy to lipiec, październik, listopad, maj. W tych terminach możemy zaproponować upusty lub wersję z menu za sto złotych. W jej skład wchodzi pięć dań zimnych, trzy dania gorące i ciasta, owoce, napoje gorące. Doliczenie tortu i kosztu związanego z napojami zimnymi to około dziesięć złotych. Dalej dokupienie kolejnego dania gorącego to również dziesięć złotych. Więc koszt wesela, które nie będzie wylewne i okazałe, ale eleganckie i subtelne to około sto dwadzieścia złotych. Didżeje w terminach wyżej wymienionych również stosują upusty, więc koszt dobrego DJ wodzireja to około tysiąc złotych po uwzględnieniu efektów specjalnych i tantiem. Pozostałe koszty to alkohol, tutaj raczej oszczędzać nie ma sensu jednak można urozmaicić temat bimbrem. Dalej kwiaty, nie stanie się nic złego jeżeli nie będzie ich na stołach lub będą skromne, które można przygotować samemu.

Koszty samochodu i ubrań to temat na inną dyskusję jednak jak mówi przysłowie "sprytny sobie poradzi" ... Takie wesele nie będzie gorsze, będzie inne. Jego koszt to granice stu czterdziestu, stu pięćdziesięciu złotych na osobę po uwzględnieniu wszystkiego. Będzie to ciekawa alternatywa dla imprez z wielkim budżetem.

Nasza Sala weselna podejmuję się takich wyzwań z przyjemnością, ponieważ mają swój urok i wydźwięk. Zapraszamy do organizacji wesel również nisko budżetowych także w piątki i niedziele. Zaletą wesela w piątek jest fakt że poprawiny można zorganizować w sobotę. Na odpoczynek pozostaje niedziela:) Od jakiegoś czasu panuje moda na organizacje wesel w niedziele przy winie. Są to bardzo ciekawe imprezy w mniejszym gronie trwające do około pierwszej w nocy. Menu komunijne będzie tu doskonałą propozycją - świetnie się sprawdzi a goście będą zadowoleni.

Stypy, konsolacje Legionowo, Warszawa, Łajski, Wieliszew

Nasz zajazd Weselny organizuje również imprezy o smutnym zabarwieniu. Organizacja takiej smutnej uroczystości to koszt w granicach pięćdziesięciu złotych. W tej cenie dostają Państwo napoje bez limitu zimne i gorące. Dania gorące zupę i danie główne w półmiskach, mogą być trzy rodzaje dań z reguły jest to złocista kura z borówkowym sosem i krotonami, lub Dudinkami. Do tego zraz lub karkówka pieczona a sosie pieczarkowym, oczywiście z kopytkami. Na koniec pierożki z mięsem. Dania zostają podane, a po posiłku oczywiście sprzątnięte a po nich wchodzą na stoły ciasta własnego wypieku. Takie menu jest wystarczające i zadowoli gości. Najedzą się a potem w spokoju poddadzą się wspomnieniom i rozmowie. Zapraszamy również w tym trudnym momencie i zapewniamy że postaramy się choć trochę ułatwić Państwu ten trudny czas.

Bufet na weselu

Jednym z najbardziej niedocenianym rozwiązań weselnych jest bufet, czyli wersja podawania posiłków w podgrzewaczach i półmiskach bankietowych. Dania gorące mogą być oczywiście podane indywidualnie, zwłaszcza pierwsze gorące, jednak następne dania już mogą zostać podane w podgrzewacze. Świetna propozycja odkrywająca zupełnie inne możliwości. Doskonała alternatywa dla tradycyjnych wesel. Dania zimne podawane są w długich stołach ciekawie udekorowanych. Przystawki są mieszane i podawane stopniowo, co pozwala na zachowanie ich optymalnej świeżości. Można zaproponować szeroki wybór zimnych przystawek ponieważ potrzeba ich mniej. Na wesela zwykle dania zimne są przysładzane na półmiskach i znaczna ich część zostaje. W bufecie robi się ich z założenia mniej, wtedy mniej jedzenia się marnuje a w to miejsce można zaproponować inny rodzaj dań.

Załóżmy że na weselu podajemy roladę z kurczaka, w wariancie półmiskowym. Na sto osób musimy przygotować około siedemdziesiąt porcji, z czego około połowa nie zostanie zjedzona. W bufecie podajemy ilość realną do zjedzenia, wiec ze skromnym zapasem czterdzieści sztuk. W miejsce rolady nie podanej, proponujemy czterdzieści sztuk innej na przykład z polędwiczki wieprzowej z wiśniami na dziko. W tej samej cenie dostają Państwo dwa razy większy wybór. Na dokładkę zawsze można urozmaicić wybór czymś typowo wystawnym, jak sushi czy łosoś na postumencie albo bażant w piórach. Wyglądało będzie pięknie i razem skomponuje się w świetną całość.

Bufety to sposób również na łączenie rzeczy pozornie nie do połączenia. Dania gorące można zaproponować w podgrzewaczach a, część w kociołkach, na przykład zupy, gulasze czy bigosy. Większy wybór, mniej zmarnowanego jedzenia i zdecydowanie efektowniejsze jedzenie to zalety, które powinny przekonać do bufetu wszystkich. Oczywiście zawsze można zaproponować bufet tematyczny polecający jakiś określony rodzaj kuchni czy produktu i będzie to również ciekawe urozmaicenie na Państwa imprezie.

Na dzisiaj najpopularniejszym rodzajem bufetu jest cieszący się popularnością stół wiejski. Jest to wersja bufetu z typowo polskimi wyrobami. Królują na nim między innymi kiełbasy, salcesony, kaszanki, pasztety, kiełbasy podsuszane i mięsa pieczone. W naszej ofercie również posiadamy wersje stołu wiejskiego, myśliwskiego w której powyżej wymienione artykuły znajdą odzwierciedlenie. Całość uzupełniają marynowane śliwki, ogórki w occie i kwaszone. Marynowana dynia, gruszka i dodatki typu musztarda, ćwikła, chrzan. Stoły takie podajemy na drewnianych deskach na stole dekorowanym przywieszką w piękne polne kwiaty. Dokańczamy dekoracje kwiatami i drobnymi dodatkami typu liście, dynie itp.

Nasza propozycja stołu wiejskiego nie posiada nakrycia, nie jest wozem ani nic z tego rodzaju. Pasuje idealnie do eleganckiej sali. Unikaliśmy kiczu i tandety świetnie pasującej do karczmy ale nie do sali w typie bankietowym.

Słodkości na weselu

Troszkę po macoszemu na weselach traktowane są dania słodkie. Wszak podawane są desery w postaci ciast i owoców oraz tort, jednak utarło się że na weselu króluje raczej alkohol niż słodkie produkty. To nie do końca prawda. Na weselach zwykle około 40% do 60% gości nie pije wódki. Do wina ciasta i inne desery pasują dobrze. Również nie prawdą jest to, że mężczyźni nie lubią dań słodkich. Procentowo na pewno za słodkimi daniami opowie się więcej Pań niż Panów, jednak nie jest to regułą. Sprawa jest po części spowodowana tym że sale weselne i inne tego typu obiekty - zajazdy weselne, domy weselne i hotele rzadko same pieką ciasta. My pieczemy wypieki domowe i dlatego smakują gościom. Różnica jest olbrzymia. Sami wykonujemy kilka rodzajów sernika, szarlotki czy jak kto woli jabłeczniki, białe damy, pleśniaki, murzynki i inne smaczne polskie wypieki. Co do owoców podajemy je w wersji filetowanej tak aby nie było problemu z ich obieraniem przez gości przy stole. Pięknie się komponują kolorystycznie i smakowo. Te dania będą podane na półmiskach.

Natomiast około godziny dwunastej zwykle podawany jest tort - swoisty król deserów i zarazem najistotniejsze danie wymagające najlepszej oprawy. Torty podje się z racami czasami co wygląda ładnie i wytwornie z suchym lodem dającym efekt dymu. Pierwszy kawałek wspólnie kroją Państwo Młodzi co symbolizuje dzielenie się wszystkim. Następnie tort krojony jest przez kelnerów i serwowany gościom. Reguła książkowa to kilogram na dziesięć osób. Przy większych imprezach powinno zostać więcej, jednak oczywiście nie zabraknie. Możliwe jest zaserwowanie lodów lub na przykład banana w cieście lub jabłka w cieście. Wtedy deser dostaje każdy z gości.

Możliwości jest wiele, można polecić bufet z samymi owocami w rodzaju stołu owocowego. Fantazyjne rzeźby z arbuzów i melonów dekorowane kwiatami i miętą co będzie wyglądało świetnie. Są również fontanny z czekolady modne choć zdecydowanie przereklamowane. Temat słodkości na weselu to nie tylko kwestia deserów.

Istnieje wiele dań słonych podawanych na słodko. Pierwszym przykładem dania obiadowego podawanego na słodko będzie oczywiście naleśnik, z serem lub czekoladą oraz dobrym sosem to świetna propozycja. Z typowych dań mięsnych można wymienić kaczkę, którą smaruje się miodem i podaje z słodkimi sosami. Schab w sosie śliwkowym lub brzoskwiniowym. Do każdego drobiu pasują sosy taki jak wiśniowy, jagodowy, brzoskwiniowy, porzeczkowy , żurawinowy i prażone gruszki, jabłka czy musy jabłkowe z majerankiem i czosnkiem.

Małe wesele Legionowo, Łajski, Wieliszew

Małe wesela często są problemem organizacyjnym. W naszym zajeździe weselnym rozwiązujemy ten problem zapraszając na wesela w mniej oblegane miesiące, niedziele lub piątki. W takie terminy możemy podjąć się organizacji małej imprezy. Jeżeli chodzi o koszty to w zależności od tego czy mają one być niskie, czy niekoniecznie, polecamy skromne menu z 3 gorącymi i pięcioma zimnymi lub te wersje menu bardziej rozbudowane. Każde menu będzie smaczne i sprawi zarówno Parom Młodym jak i gościom wiele radości i miłych wspomnień.

Często goście zastanawiają się czy nasza sala która jest w stanie pomieścić 160 osób to dobry wybór na małą imprezę. Oczywiście takie wątpliwości będą się pojawiały, jednak pary które miały u nas imprezę wiedzą że nie jest to jakiś wielki problem. Po pierwsze sala mieści do czterech rzędów stołów. W dwa rzędy wygląda ładnie a miejsca będzie w sam raz, poza tym ustawimy stoliki deserowe tak aby zmniejszyły salę. a raczej zagospodarowały wolną przestrzeń. Oprócz tego stół młodej pary będzie odsunięty od ściany więc Sala będzie dodatkowo zmniejszona. Impreza będzie udana.

Przy trzydziestu osobach można pokusić się o ustawienie jednego podwójnego rzędu stołów, czyli zastosować rozwiązanie jakie proponujemy na chrzcinach. Wygląda to również ciekawie, nietypowo, ładnie i jest wygodne dla gości. Wtedy optycznie nawet przy dwudziestu osobach sala jest pięknie zagospodarowana. Takie imprezy to ciekawa propozycja dla par młodych. Są one kameralne i nie wymagają wielkiego budżetu. Mogą być świetnym rozwiązaniem dla osób skromnych, które nie koniecznie marzą o wielkiej uroczystości z całą pompą. Często zdarza się na takich imprezach że odbywają się one wprost przy muzyce z wierzy i nie wymagają obecności nawet DJ, co ponownie pozwoli zaoszczędzić jakieś pieniążki. Podobnie kwiaty - również jest to element, który może zostać wykonany we własnym zakresie, nie wymaga eksperta. Również można z niego zrezygnować całkowicie ponieważ półmiski są i tak kolorowe i piękne co zapewnia dekorację stołów. Torty często zdarza się że wykonują członkowie rodziny lub osoby zaprzyjaźnione więc można zrezygnować z pomocy cukierni. Takie wesela trzeba rozpatrywać w myśl reguły ważni są ludzie, emocje, reszta to dodatek.

Polecamy nasz lokal na imprezy wystawne i eleganckie jak również nisko budżetowe.

Sala Polna Róża - miejsce na magiczną imprezę.